Oostenrijks Vignet en Duitse Milieusticker

Autobahn

De wintervakantie komt er weer aan en wellicht ga jij nog naar Oostenrijk dit winterseizoen. Reis je ook nog met de auto dan zou je toch echt deze zaken moeten regelen (mocht je in Oostenrijk via de autobahnen reizen) We gaan in dit artikel inzoomen op het vignet in Oostenrijk maar ook de Milieusticker die je nodig zou moeten hebben in Duitsland.

Digitaal vignet Oostenrijk

In veel Europese landen is het verplicht om over een vignet te beschikken. Tegenwoordig zijn de meeste vignetten digitaal en kun je snel en makkelijk online een vignet kopen, zo ook voor Oostenrijk. Het kenteken wordt verwerkt in de database van Oostenrijk en gecontroleerd a.d.h.v camera’s langs de weg. Je hoeft dus niks meer op de voorruit te plakken! Wel zo makkelijk.

Auto Vignet Oostenrijk

Milieusticker Duitsland
Rijd je via Duitsland naar Oostenrijk en maak je hier een tussenstop in een Duitse milieuzone? Dan dien je een milieusticker (Umweltplakette) op de voorruit te hebben. Blijf je enkel op de snelwegen van Duitsland? Dan hoef je geen milieusticker te hebben, de Umweltzones zijn namelijk niet van kracht op de snelwegen. Het komt wel eens voor dat door een file of een baustelle je van de snelweg wordt omgeleid. Als je door zo’n milieuzone komt dan heb je echt die sticker nodig!

Waar kan ik het Vignet en Milieusticker kopen?

Je kunt vignetten eenvoudig online bestellen via www.autotolvignetten.nl. Op deze website kun je ook alle overige verplichte producten voor jouw autovakantie bestellen.

Veiligheidsproducten
Naast vignetten en milieustickers zijn er ook enkele veiligheidsproducten verplicht om mee te nemen op reis. Voor Oostenrijk is het verplicht om een gevarendriehoek, veiligheidsvest en verbanddoos in de auto te hebben.

Goede reis en een prettige vakantie.

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...