Oostenrijks Vignet niet juist geplakt dan enorme boete!

Vignet Oostenrijk 2023

©ASFINAG

Oostenrijks Vignet niet juist geplakt dan enorme boete! Met deze waarschuwing komt de ANWB na veel klachten.

De klachten kwamen van mensen die hun tolvignet in Oostenrijk schijnbaar onbewust verkeerd op het raam hebben aangebracht. Inmiddels zijn tientallen Nederlanders het “slachtoffer” van een boeteregen in Oostenrijk.

De voorjaarsvakantie staat op punt van beginnen en een gewaarschuwd mens telt voor twee. “We zien echt een opvallende reeks aan klachten. De Oostenrijkers controleren met mobiele camera’s op de vignetten, ze hebben dan direct ook je kenteken en de bijbehorende gegevens. De boetes zijn fors”, aldus Markus van Tol van de ANWB.

De boete bedraagt €120,- en wordt opgestuurd door het bedrijf achter het tolsysteem. Betaal je deze niet zal de boete door de Oostenrijkse overheid verhoogd worden naar €300,-. En wie dan nog niet betaald kan een nog hogere bekeuring op de mat verwachten.

Dit is allemaal te voorkomen door het juist aanbrengen van het vignet.

Aanbrengen vignet

Het op de juiste manier aanbrengen van een vignet in Oostenrijk moet aan bepaalde voorwaarden voldoen namelijk:

  • Bevestig het vignet op een zichtbare plaats aan de binnenkant van de voorruit,
  • Dit kan in de linkerbovenhoek van de voorruit, of achter de achteruitkijkspiegel,
  • Bevestig de tolsticker niet in het getinte gedeelte van de voorruit,
  • Een vignet in een hoesje doen of vastmaken met plakband lijkt een garantie voor een boete, aangezien je dan een vignet mogelijk zou kunnen doorverkopen.

Ook motorrijders moeten een vignet hebben, deze moet je op een schoon en vooral onvervangbaar deel van de motorfiets (bijvoorbeeld een vorkstang of de tank) plakken. Een vignet op een bagagekoffer of motortas is bevestigd, is niet geldig.

Meer informatie ga naar ASFINAG.at.

Vignet Oostenrijk

Locatie vignet

Sticker of digitaal

Het vignet is sinds een aantal jaren zowel als sticker als digitaal verkrijgbaar. De sticker kan je bijvoorbeeld bij de ANWB kopen of in Duitsland vlak voor de grensovergang. Aan het digitale vignet zijn echter veel voordelen verbonden. Het grootste voordeel is geen sticker er blijft dan ook niets meer vervelends achter op je ruit.

Het bestellen van een digitale vignet kan heel simpel via ASFINAG of via de app van ASFINAG, wil je liever in het Nederlands een vignet kopen kan dat ook via www.Autotolvignetten.nl.

Vrijstellingen

Sinds 15 december 2019 zijn er een aantal plekken vrijgesteld van de tol althans tijdelijk. Deze (tijdelijke) vrijstelling is op 5 trajecten van toepassing één daarvan is bij Kufstein wat weer een voordeel is voor reizigers naar bijvoorbeeld SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Op onderstaande trajecten geldt de vrijstelling:

  • Westautobahn A1 (Walserberg – Salzburg Nord)
  • Inntalautobahn A12 (Grens Kufstein – Kufstein Süd)
  • Linzer Autobahn A26
  • Rheintal/Walgau-Autobahn A14 (Hörbrans – Hohenems)
  • A27: Bypassbrücke Hafenstraße-Urfahr

Bron: telegraaf.nl

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Intersport Twinsport banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×