Oostenrijkse Gondels duiken in Nederland op

Salvistabahn laatste gondel 2020

Zo’n zelfde gondel staat nu ergens in een tuin in Eindhoven

Een tijdje geleden maakte we een bericht waaruit bleek dat er best wat gondels naar Nederland worden getransporteerd.

Er  dook een bericht op de Vrienden van FANtastisch Oostenrijk op dat een Eindhovenaar (Mark van Rooijen) een gondel had gekocht en naar Nederland heeft laten overbrengen en zelfs met grof materieel in zijn tuin is geplaatst. Mocht je dit gemist hebben dan kun je dat HIER nog eens nalezen.

Maar we zien het vaak dat gondels of stoeltjes te koop worden aangeboden. De vragen komen zelfs ook bij ons wel eens terecht of wij weten of er wat te koop komt. Bij de wat verouderde liften heb je kans dat de gondels verkocht worden maar bij recentere liften gebeurd dat niet. Deze worden namelijk gewoon als 2e handsje verkocht. Zo is de Bubble Express (Brixen im Thale) die een tijdje geleden alweer verkocht is aan een skigebied in Amerika.

Maar Mark van Rooijen heeft zijn gondel uit Itter.Waar de oude Salvistabahn inmiddels al een aantal jaar is vervangen door een veel luxere versie. Ook gaat deze lift nu een stukje verder de kleine salve op. De gondels hebben dus te koop gestaan en één daarvan staat dus nu in Eindhoven…

Kirchberg Fleckalmbahn

Een aantal jaren geleden stonden ook de gondels van de Fleckalmbahn in Kirchberg in Tirol te koop. Deze gondels had men wel 3 a 4 keer kunnen verkopen. Deze gondels hebben inmiddels allemaal een nieuwe eigenaar gekregen. Via Jitske Ooms kregen we een bericht dat dat een kennis van haar twee gondeltjes had gekocht voor zijn bedrijf. Ze zijn vervoerd op een oplegger en staan nu op  het kantoor van KBenP.nl in Voorburg. Super leuk.

Het bedrijf KBenP heeft er een “kleine vergaderruimte” van gemaakt van deze gondels. Eens kijken of wij daar ook een keer kunnen vergaderen 🙂

Fleckalm gondel in Nederland

We zijn natuurlijk ook ongelofelijke benieuwd waar er nog meer gondels of stoeltjes in Nederland of België staan. Wie weet het? Staat er één bij jou in de voortuin laat het ons weten. Wij zijn super benieuwd. Stuur je foto’s maar naar info@fantastischoostenrijk.nl

Fleckalm gondel in Nederland

Fleckalm gondel in Nederland

Chalet.nl grote banner 900-600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...