Op de Mountain E-bike een rondje SkiWelt

Op de Mountain E-bike een rondje SkiWelt

E-Bike

Op de Mountain E-bike een rondje SkiWelt, Roel neemt ons weer mee op zijn tocht die hij maakte langs Brixen im Thale, Scheffau en Ellmau.

“Elk jaar denk ik wel eens: ?Hoe zou het zijn om met een mountainbike eens bepaalde afstanden te gaan fietsen??

Dit jaar ben ik bij Martin van Intersport Gschwantler naar binnen gestapt. Een paar maanden geleden heb ik in Nederland een nieuwe fiets gekocht en ben sindsdien helemaal lyrisch van het merk Cube. Laat er bij Intersport nou net een mooie E-Bike Mountainbike van dit merk staan.

Omdat het vandaag net weer iets warmer was dan gisteren heb ik een Mountainbike gehuurd. Goede fietskleding had ik nog niet. Het toeval is dat Martin in zijn winkel naast de vele Cubes ook een heuse kledinglijn en valhelmen heeft hangen. (Het eerste wat men bij Tweewielers Bisschops in Kerkrade vertelde toen ik met mijn Cube naar buiten liep is dat het een must is om een valhelm te hebben als ik off-road of op andere paden zou fietsen. Als je valt en je komt met je hoofd op de grond ben je blij met een valhelm)

Omdat ik binnenkort jarig ben en Jeanine nog geen cadeau blijkt te hebben gekocht was het dus een hele snelle kat-in-het-bakkie. Met nieuwe kleding en een mooie valhelm liep ik naar buiten.

Vanaf Hoch Brixen vertrek ik via een bospad langs de Zinsberglift richting Scheffau om vervolgens door te fietsen naar Ellmau. Tot mijn verbazing blijkt de Holzalm dicht te zijn.

Ellmau

Zelf vind ik dit een leuke hut in de winter maar ook tijdens mijn zomervakanties kom ik er graag. Als je het eerste stuk gelopen hebt via die route ben je even onderweg en kun je daar lekker op adem komen.

De Holzalm blijkt dit seizoen niet open te gaan. Men pacht een kiosk bij een zwembad elders en heeft daardoor de Holzalm gesloten. Jammer voor het wandelplezier via die route. Als ik hem van de week ga lopen weet ik dat ik zelf wat meer flesjes water mee moet nemen.

Een mooie route brengt me in Scheffau en omdat Ellmau in mijn lijn van de doelstelling voor vandaag lag ben ik daar verder naar toe gefietst.

Mocht je samen met je kids naar Oostenrijk komen dan is er in Ellmau veel te beleven, voor de kids is er genoeg te doen qua speeltoestellen. Overigens in Söll is zeker aan te bevelen om naar Hexenwasser te gaan met de kinderen.

Na het drinken van mijn flesje water ben ik mijn weg gaan vervolgen richting Söll. Ik dacht op de goede weg te zitten en na enkele draaiingen en meters fietsen hield de weg ineens op. Een kleine vergissing gemaakt waardoor ik terug mocht fietsen, het ging alleen berg op dit keer.

Uiteindelijk ben ik door gefietst naar de Silleralm, heb daar genoten van een heerlijk koud glas Johannesberensaft, heb de accu even bij mogen laden en ging vervolgens weer langzaam terug naar Hoch Brixen.

Jeanine had me laten weten daar lekker te zitten. Ik heb genoten van een lekkere ?Heise Liebe? en ben daarna teruggefietst naar Intersport.

Volgend jaar als ik weer in Brixen met vakantie ben in de zomer huur ik zeker weer een Mountainbike. Ik ga ervan uit dat ik thuis lekker getraind heb en het dan af kan zonder een E-Bike.

Na vandaag kan ik iedereen aanraden een dag lekker een fiets te huren en door Skiwelt te trappen.

Benieuwd naar de tarieven van de fietshuur, klik dan op deze LINK

Groeten en tot de volgende Vlog,

Roel”

Alpen Reizen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×