Op weg naar een hittegolf maar met kans op neerslag

Finkenberg

Finkenberg © Anastasia Karkdijk Vrienden van FANtastisch Oostenrijk Facebook.

Op weg naar een hittegolf maar met kans op neerslag. De komende dagen wordt het heel warm zeg maar heet maar toch blijft het niet droog.

Vandaag zal de temperatuur stijgen richting de 30 graden. Hoewel het overal vrijwel zonnig is er een kans op een stevige onweersbui in het noorden en oosten van het land. In de avonduren neemt ook de kans op een bui in Vorarlberg toe. Met een stevige tot krachtige wind uit het westen zal de maximum temperatuur stijgen naar waarden die tussen de 24 en 28 graden liggen.

Morgen zal de temperatuur verder stijgen voorbij de grens van de 30 graden. Ook nu zal de zon veel te zien zijn maar blijft de kans op een bui aanwezig. Met name in Karinthië, Stiermarken en in het zuiden en midden van Burgenland kan het flink regenen en hagelen! Maar over het algemeen, het wordt heet met een maximum tussen de 26 en 31 graden en een zwakke wind uit het westen.
hittegolf

Kijkje richting het weekend

Woensdag en donderdag wordt het heet en zeer zonnig. Maximum temperaturen zullen uitkomen tussen de 27 en 35 graden met op beide dagen kans op een bui. Dit alles met een zwakke wind. Vrijdag zal het nog een stapje warmer worden met veel zon. Toch zal het niet droog blijven, er kunnen zware onweersbuien gaan vallen. Maximum zal uitkomen tussen de 30 en 36 graden.

Of dit allemaal gaat uitkomen, morgen meer weer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Weersverwachting per streek:

Oostenrijkse Winkel grote banner

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...