Op weg naar een lenteachtig weekend

Saalbach 14-02-2021

Dit zien we graag, mooie geprepareerde pistes, Saalbach 14-02-2021 ©Marlieke

Op weg naar een lenteachtig weekend terwijl het nog steeds winter is, maar ook Oostenrijk krijgt te maken met een aantal dagen die meer aan de lente dan winter doet denken.

Zo begint het vandaag over het algemeen bewolkt of mistig en ten noorden van de Alpenhoofdkam en oosten trekken gedurende de dag dichte wolkenvelden over. Uit de bewolking kan tot de avond regen uit vallen vooral in de delen van het land ten noorden van de Donau.In de rest van het land zal de zon meer en meer te zien zijn vooral in Vorarlberg en Tirol. De wind komt van zuidoost en draait naar west en waait zwak tot matig met een  maximumtemperaturen tussen de 4 en 15 graden. Op 2000 meter blijft het steken op 0 graden.

Saalbach gfs 1500 meter

Temperatuur op ca 1500 meter in Saalbach, warm tot volgend weekend

Zaterdag zal onder invloed van hoge luchtdruk de zon in het grootste deel van het land gaan schijnen. Verder richting het oosten komt er meer bewolking en mist voor. De wind waait zwak tot matig vanuit het zuidoosten, maximale dagtemperaturen in de mist 4 tot 9 graden maar in het westen met zon tot 17 graden. Op 2000 meter hoogte ligt het maximum in de middag van oost naar west tussen 1 tot 6 graden.

Sölden GFS ca 1500 meter

Ook in Sölden op 1500 meter te warm

Op de zondag blijft het in de meeste delen van het land zonnig door invloed van een krachtig hogedrukgebied, toch kan er mist en dichte mist voorkomen in het noorden en oosten. Er waait een stevige föhnachtige wind vanuit het zuidwesten. De maximum temperaturen liggen tussen 5 tot 18 graden, afhankelijk van zon of mist.

Hoe het na dit lenteweekend verder verloopt morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht