Op weg naar een schitterend weekend

Saalbach gistermiddag goed zichtbaar wat de warmte doet met de sneeuw.

Op weg naar een schitterend weekend

Na een grijze dag met het nodige aan sneeuw en regen gaan we op weg naar een schitterend weekend, het voelt aan alsof het lente is maar het is wel fris.

Maar eerst vandaag, dankzij een passerende koufront een dag met veel bewolking waaruit het kan gaan regenen of sneeuwen, de sneeuwgrens zal in het noorden dalen tot rond de 500 meter.  In het zuiden kan de zon zich laten zien. De wind komt uit het noordwesten tot het noorden en zorgt ervoor dat de maximum temperaturen zullen stijgen naar 2 tot 12 graden, na een frisse start. De hoogste temperaturen zullen in het zuidoosten bereikt worden. Op 2000 meter echter wordt het maximaal -11 graden.

sneeuwvalIn het weekend komt de zon er weer bij zo ook op zaterdag waar in het begin van de dag nog enkele wolken en mist aanwezig kunnen zijn (in het noorden) Uit de bewolking kan nog wat rest sneeuw gaan vallen, in de middag zal overal de zon schijnen maar door de noordelijke stroming blijft het wel fris.

Het wordt niet veel warmer dan 2 tot 10 graden, hogerop rond de 2000 meter is het koud met een temperatuur van oost naar west tussen de -12 tot -4 graden.

sneeuwgrens

Zondag gaan de temperaturen iets omhoog met een maximum temperatuur tussen de 2 en 11 graden, alleen in de ochtend is het koud met op sommige plaatsen strenge vorst. Maar ook nu zal de zon veel schijnen, het zal overal onbewolkt worden behalve in het westen hier kunnen er wat wolken voorbij drijven.

Hoe het na het weekend eruit zal zien morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Haus Steiner

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...