Op weg naar een nieuwe hittegolf?

Temperatuurverloop gisteren op ons eigen weerstation in Brixen im Thale

Gisteren beleefde we de slechtste dag van deze julimaand. Het was zwaar bewolkt en vooral aan de noordkant bleven flinke buien vallen. Daarbij stond veel wind en was het erg koud voor de tijd van het jaar. Op ons eigen weerstation werd het gisteren niet veel warmer dan 16.8 graden. En dit was aan het eind van de ochtend want hierna volgde nieuwe buien. Tijdens de middag was het slechts 14 graden. Maar gelukkig gaat dat de komende dagen veranderen. Langzaam knapt het weer op en komt de zomer terug. Gaan we richting een nieuwe hittegolf?

Vandaag nog niet want ook vandaag is het nog niet echt zomers. Deze ochtend zijn er vele wolkenvelden maar ook zonnige momenten. Vanmiddag zullen er weer nieuwe buien ontstaan. Waarbij het oosten en het zuiden opnieuw de betere papieren hebben, hier blijft het vrij droog en schijnt de zon soms ook. Ten noorden van de hoofdkam blijft het juist zwaar bewolkt en vallen er nieuwe buien. De buien zijn minder hevig in vergelijking met de afgelopen dagen. Het wordt afhankelijk naar hoeveelheid zon en regen 18 tot 26 graden. Daarmee is het aangenamer dan gisteren.

Morgen wordt de lucht al stabieler en droger. Desondanks is er wel veel bewolking aanwezig, maar de kans op buien is al een behoorlijk stuk kleiner. De grootste kans op buien zien we in Oost-Tirol en Karinthië. Vanuit het noorden volgen in de middag bredere opklaringen en kan de zon vaker doorbreken. Het is al een stuk warmer met 22 tot 27 graden.

Dinsdag keert de zomer terug met veel zonneschijn en hogere temperaturen. Op veel plaatsen schijnt de zon flink en uiteindelijk warmt het op naar 23 tot 28 graden. In het westen kunnen we weer naar het zwembad. In het oosten zijn nog wat meer wolkenvelden en sluierwolken. Verspreid over Oostenrijk ontstaan ook enkele stapelwolken maar vrijwel overal blijft het droog en aangenaam zomerweer.

Ook woensdag is er veel ruimte voor de zon en wordt het zomers warm. Middagtemperaturen tussen de 24 en 29 graden. Aan het eind van de dag is een lokale onweersbui mogelijk.

En ook de trend blijft warm waarbij de kans op een nieuwe hittegolf toeneemt. Maar een stabiele zomerperiode staat niet voor deur. Want ondanks hoge temperaturen en veel zon zien we ook dagelijks wel ergens in Oostenrijk onweersbuien ontstaan. Een typische Oostenrijkse zomer dus met warmte en afstraffingen door onweer.

Jeroen Elferink
Weather Underground PWS IBRIXE2
Weerstation FANtastisch Oostenrijk LIVE
Klik hier voor de mobiel versie

Golfclub Kitzbüheleralpen Westendorf

Mesnerwirt Westendorf Zomer

Mesnerwirt Westendorf Winter

CampingWelt Grote banner

 

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht