Opening gletsjers winterseizoen 2023 – 2024

Sölden Kaiserwetter

Opening gletsjers winterseizoen 2023 – 2024. Ieder jaar proberen wij begin september een overzicht te maken wanneer de gletsjers open gaan.

De zomer is zo goed als voorbij en de skigebieden gaan langzaam weer ontwaken (alhoewel het de komende week nog behoorlijk zomers is in Oostenrijk). Het eerste zijn de gletsjergebieden aan de beurt te openen of hebben reeds geopend.

De dagen worden weer korter en van sneeuwval is nog niet echt sprake. De eerste gebieden, met name gletsjergebieden, zijn zich langzaam aan het klaarmaken voor een nieuw wintersportseizoen.

De herfst komt er aan dus weer hoogste tijd om te kijken naar de openingsdata voor aankomende seizoen. Zo aan het eind van de zomer proberen wij altijd een overzicht te maken van de openingen. Eerst natuurlijk de gletsjergebieden, de komende weken zullen de verschillende gletsjerskigebieden weer open gaan.

Hieronder een overzicht wanneer de gletsjergebieden de planning hebben om te openen.

Uiteraard hangt het openen van een skigebied sterk af van het weer en belangrijker de sneeuwcondities. Niet alle datums zijn bekend, we houden het in de gaten.

Skigebied wanneer open tot (bron)
Hintertux reeds geopend het gehele jaar geopend
Stubaier Gletsjer oktober mogelijk 7-10 05 mei 2024
Sölden Gletsjergebied 19-10 ?? mogelijk 23-09 01 mei 2024
Pitztaler Gletsjer 23 september 2023 05 mei 2024
Dachstein Gletsjer BLIJFT GESLOTEN BLIJFT GESLOTEN
Kaunertaler Gletsjer 23 september 2023 20 mei 2024
Mölltaler Gletsjer Medio oktober 29 mei 2024
Kaprun Kitzsteinhorn begin oktober
juli 2024

Disclaimer

Alle openingstijden zijn natuurlijk onder voorbehoud de huidige sneeuw situatie. Mocht er een datum tussen zitten dat na publicatie niet meer klopt dan horen wij het graag, ook als een gebied er niet tussen staat. Dit kan via de bekende kanalen.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...