Opening gletsjerskigebieden Oostenrijk 2023/2024

Sölden Kaiserwetter

Opening gletsjerskigebieden Oostenrijk 2023/2024

Het is eind september en de winter komt dichterbij. We proberen altijd rond deze periode een overzicht te maken van welke gebieden wanneer openen gaan. Met name de gletsjergebieden zullen als er sneeuw gaat vallen openen in september of later in oktober.

De zomer is zo goed als voorbij en de skigebieden ontwaken langzaam. De dagen worden weer korter en van sneeuwval is nog geen sprake. De eerste gebieden, met name gletsjergebieden, zijn zich langzaam aan het klaarmaken voor een nieuw wintersportseizoen.

Door of een vroege dump of dankzij snowfarming zullen in oktober en november ook een aantal niet gletsjergebieden hun deuren openen. 10 november staat de opening gepland in het skigebied van Kitzbühel.

De eerste verhoging van een skikaart hebben we al gezien en in onze ogen valt dat mee. Verhoging zijn met name tot stand gekomen door de post energie. Het had in principe nog hoger kunnen uitvallen gezien de tarieven ook zwaar zijn verhoogd bij aflopende contracten met de energiemaatschappijen. waar hebben we dat eerder gehoord.

De herfst komt er aan dus weer hoogste tijd om te kijken naar de openingsdata voor de gletsjergebieden. We zijn benieuwd wie er al met de herfstvakantie de eerste bochten gaat draaien.

Gletsjergebieden

Uiteraard hangt het openen van een skigebied sterk af van het weer en belangrijker de sneeuwcondities. Verschillende data zijn onder voorbehoud en dat heeft uiteraard te maken wanneer de sneeuw gaat vallen. Maar dit alles houden wij in de gaten en zullen snel met update’s komen zodra er zich sneeuw aankondigt.

Skigebied wanneer open tot (bron)
Hintertux reeds geopend het gehele jaar geopend
Stubaier Gletsjer oktober mogelijk 15-10 05 mei 2024
Sölden Gletsjergebied Nog niet bekend mogelijk 29-09 07 mei 2024
Pitztaler Gletsjer 23 september 05 mei 2024
Dachstein Gletsjer BLIJFT GESLOTEN BLIJFT GESLOTEN
Kaunertaler Gletsjer 7 oktober 2023 20 mei 2024
Mölltaler Gletsjer Nog onbekend 29 mei 2024
Kaprun Kitzsteinhorn medio oktober
juli 2024

Disclaimer

Alle openingstijden zijn natuurlijk onder voorbehoud van de huidige sneeuw situatie. Mocht er een datum tussen zitten wat na publicatie niet meer klopt dan horen wij het graag. Dit kan via de bekende kanalen.

Stubaier Gletsjer 29 april 2023

Van den Berg Sport skischoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...