Opening meerdere skigebieden uitgesteld

Sölden 1 oktober 2020

Rettenbachferner Sölden

Opening meerdere gebieden uitgesteld naar een andere datum in januari. Gisteren hebben we al gemeld dat Saalbach Hinterglemm dicht blijft tot medio januari en daar komt Ischgl nu ook bij.

Het is algemeen bekend dat meerdere gebieden het niet eens zijn met de huidige maatregelen, een aantal reden zijn hiervoor aan te voeren. Een aantal dagen geleden heeft de regering aanvullende maatregelen ingevoerd die voor bepaalde skigebieden niet uit te voeren zijn. Het gaat dan ook onder andere over de mondkapjes. Nu is het zo dat personen vanaf 14 jaar een FFP-2 masker moeten gaan dragen in de liften.

Maar dit is niet altijd de reden waarom gebieden besloten hebben later open te gaan.

Ischgl

Het skigebied van Ischgl zit in een vreemde situatie het betreft namelijk een grensoverschrijdend skigebied met het Zwitserse Samnaun. Door de diverse maatregelen in beide landen vind men in Ischgl het niet verantwoord om open te gaan. In een verklaring zegt het bestuur van de Silvrettaseilbahn AG dat zij hier geen onnodige risico’s willen nemen.

De situatie in dit gebied is met de maatregelen die beide landen treffen zo dat men vanuit Samnaun makkelijker de grens met Oostenrijk over kan. Zij kunnen gewoon genieten van de pistes rond Ischgl, en kunnen zonder problemen weer terug naar Samnaun. Echter als je vanuit Ischgl naar Samnaun gaat en weer terug moet je 10 dagen in quarantaine.

Ook de verschillende regels die in beide landen gelden omtrent de mondkapjes is een probleem, maar ook op gastronomisch gebied kan in Zwitserland meer.

Ischgl hoopt nu in de tweede week van januari te kunnen openen. Vanaf 24 december kan de lokale bevolking en dagjesmensen met de kerstdagen toch in het Paznauntal terecht, vanaf dan zullen de skigebieden van Kappl en See open zijn.

Bron: orf.at

Ischgl 25 november 2018

Ischgl 25 november 2018

Vorarlberg

Bijna alle gebieden in het Vorarlberg zullen tussen 24 en 26 december hun winterseizoen starten, echter geldt dit nog niet voor het Kleinwalsertal. Dit gebied is alleen te bereiken via Duitsland. De start van dit gebied zal pas op 11 januari zijn.

Ski amadé

In het Ski amadé zal ook het grootste deel van de skigebieden geopend zijn, maar toch zullen ook hier een aantal gebieden zijn die later open zullen gaan. Zo gaat de Dachstein gletsjer pas eind januari 2021 open, ook Sportgastein gaat pas vanaf 23 januari open.

Meer informatie hierover ga naar skiamade.com

Ötztal

Het Ötztal is groot met bekende gebieden als Sölden en Obergurgl/Hochgurgl, goednieuws vanuit Sölden is dat zij wel open gaan. Het slechte nieuws is dat Obergurgl en Hochgurgl pas eind januari de deuren gaan openen.

Lees ook ons liveblog

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Wegens gigantisch succes zijn we door al onze Buffy’s heen. We hebben een extra bestelling gemaakt maar deze zijn naar verwachting weer in januari 2021 leverbaar. Wel kunnen jullie alvast de buffy’s voor-bestellen. We noemen dat een pre order. Met het achterlaten van je e-mailadres kunnen we je dan een bericht sturen zodra de nieuwe Buffy’s er zijn!

Als alles goed gaat hebben we de buffy’s in januari weer binnen. Wil je een bericht krijgen van ons en ook bestellen, ga dan naar het bericht waar je de buffy zogenaamd kunt pre-orden.

Laat daar je e-mailadres achter en je krijgt van ons een bericht met een link zodat je meteen jouw buffy(s) kunt bestellen. Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar het buitenland dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...