Opening Ski World Cup in Sölden

 

Opening Ski World Cup in Sölden

Opening Ski World Cup in Sölden, aankomend weekend is de seizoen opening van de FIS Ski World Cup. Traditioneel zal dit gebeuren in Sölden. De locatie is de Rettenbachgletsjer waar zowel de mannen als de dames hun kunsten laten zien.

Het nieuwe seizoen luidt ook het 50 jarige bestaan in van de FIS Alpine World Cup, wat allemaal begon in 1966 in Portillo Chilli maar wat uitgedacht was op een hele mooie alm in Kitzbühel. Een aantal vrienden hadden een idee om te racen in verschillende skigebieden over de hele wereld, en de snelste overall zou de titel winnen. En zo geschiede het met de eerste race in Berchtesgaden Duitsland op 5 januari 1967.

© fis-ski.com

50 jaar FIS World Cup

We zijn nu 50 jaar en 2188 races verder van Jean-Claude Killy de eerste winaar ooit, naar titelverdediger Marcel Hirscher, die al 5  World Cups op rij won. En uiteraard niet te vergeten Lindsey Vonn, die met de meeste overwinningen toch wel  de zich beste vrouwelijke skiër ooit mag noemen. Helaas is zij er dit weekend niet bij.

Vanaf vrijdag gaan we een nieuwe periode in. Alle races (reuzenslalom) worden op de Rettenbachgletsjer gehouden en uiteraard is ook heel Sölden in de ban van dit evenement.

Op de zaterdag zullen de vrouwen aan bod komen, de eerste race voor de vrouwen zal om 10 uur beginnen, de tweede race is om 1 uur en aansluitend de ceremonie. De zondag is de dag voor de mannen ook hier begint met net als bij de vrouwen om 10 uur en om 1 uur de tweede run, aansluitend de prijsuitreiking.

Meer info hier.

weltcup Sölden

Onderstaand nog een gave trailer die we vorige week tegen kwamen.

Ski Outlet logo 284 254                     Online Skishop.nl

 

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...