Opening skigebieden 2016-2017

Opening skigebieden 2016-2017

De eerste gebieden zijn al open maar niet alles, in sommige gebieden is er met veel man en macht gewerkt om pistes geprepareerd te krijgen. Uiteraard zullen de gletsjers geopend zijn. In dit artikel hebben we het voornamelijk over de skiegebieden die in het Hoofdmenu hebben staan onder het kopje Skigebieden.

We hebben het over de volgende gebieden Skiwelt, Kitzbühel/Kirchberg, Skijuwel, St Johann in Tirol, Skicircus SHLF, Kaprun en Zell am See, Zillertal Arena, Bramberg am Wildekogel en het Stubaital.

Een aantal skigebiden hebben (deels) hun deuren al geopend, anderen gebieden gaan dit nog doen. In het weerbericht van onze meteoroloog Jeroen werd het al aangegeven, door een hoge druk zal het wel weer koud worden maar geen neerslag van betekenis. De sneeuwkanonnen kunnen hierdoor wel hun werk doen, maar Frau Holle slaapt nog even. Maar alles is gelukkig wel beter dan vorig jaar waarbij november en december warm was en een westelijke stroming er voor zorgde dat de kunstsneeuwproductie niet op gang kon komen.

Maar terug naar waar we het over willen hebben, namelijk de opening van de skigebieden.

Skiwelt

Skiwelt is al deels geopend. Afgelopen weekend, op 26 en 27 november ging het gebied al deels open. Vanaf aankomend weekend (3 december 2016) is iedereen tot en met 2 april 2017 welkom.

Hieronder als service de actuele status van de liften en pistes, realtime kun je zien welke piste open is en welke lift.

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Het Skicircus is op 19 november al deels geopend, maar aankomend weekend zal ook dit gebied officieel geopend worden. Het traditionele BERGFESTival zal de opening muzikaal bijstaan.

Het Skicircus zal van 2 december 2016 tot en met 17 april 2017 dagelijks van 8:30 tot 16:30 uur officieel open zijn.

Hieronder als service de actuele status van de liften en pistes, realtime kun je zien welke piste open is en welke lift.

Kaprun, Zell am See

Het gebied van Kaprun, Zell am See is door de gletsjer al deels geopend, maar ook op de Schmittenhohe zijn er een aantal pistes open. De gletsjer was al in oktober open gegaan. En officieel was daar de opening in het weekend van 5 november.  Zell am See ging deels al op 18 november open. De komende dagen/weken zullen er meer en meer liften opengaan met de daarbij behorende pistes. Welke liften en pistes open zijn kan je in de interactieve kaart hieronder vinden. Ook kan je via de interactieve kaart de verschillende webcams aanklikken.

De familieberg Maiskogel in Kaprun is nog gesloten, wanneer deze uiteindelijk geopend zal worden is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal dit op 17 december het geval zijn.

Klik op deze link voor meer informatie over welke lift open gaat.

Zillertal Arena

De Zillertal Arena zal ook vanaf dit weekend officieel geopend worden, ook dan zal de nieuwe Dorfbahn operationeel zijn. Alle skidorpen, Zell am Ziller, Gerlos en Konigsleiten zullen hun liften en pistes openen, meer info hierover zie hier. Het gebied zal van 3 december 2016 tot en met 23 april 2017 geopend zijn.

Kitzbühel, Kirchberg Kitzski

Het skigebied van Kitzbühel en Kirchberg (Kitzski) is al deels geopend, op 22 oktober opende de eerste liften en pistes met dank aan een sneeuwdepot. Vanaf die dag was de piste op de Resterkogel geopend. In het weekend van 11 november gingen mede door de vele sneeuw wat er gevallen was weer een aantal pistes open. Het gebied is tot 1 mei 2017 open, dit is dagelijks van 8:30 uur tot 17:00 uur.

Het skigebied Kitzbühel, Kirchberg heet Kitzski, daaronder vallen naast Kitzbühel en Kirchberg de volgende plaatsen.

  • Jochberg
  • Pass Thurn
  • Aurach
  • Hollersbach
  • Aschau

Wil je weten welke liften en pistes er open zijn, kijk even op de interactieve kaart.

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Het skigebied van Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is al deels open mede door de mooie sneeuwval, maar officieel is het nog niet geopend. Volgende week (9-12) gaat het gebied Alpbachtal officieel open met de nodige festiviteiten, volledig programma is hier te vinden.

Een week later (16-12) zal ook Wildschönau officieel haar deuren openen, ook hier met het nodige aan muziek en andere activiteiten. Het volledige programma is hier te vinden.

Het seizoen van dit gebied begon al op 19 november en zal op 17 april 2017 sluiten, dagelijks is het gebied open van 08:30 uur tot 16:30 uur.

St. Johann in Tirol

Het skigebied avn St. Johann in Tirol is nog niet geopend, officieel zal het gebied open zijn vanaf 8 december 2016. Iedere dag van 08:30 tot 16:00 uur is men welkom, het gebied zal sluiten op 2 april 2017. Er is helaas geen interactieve kaart, voor de actuele status ga naar de site van St. Johann in Tirol.

pistenkaart st johann

Bramberg am Wildkogel

Wildkogel Neukirchen Bramberg zal haar deuren openen op 8 december 2016, dagelijks tot 23 april 2017 kan men van 08:45 uur tot 16:30 uur de piste op.

Meer info hier.

Stubaital

Het Stubaital met de Stubaiergletsjer is de grootste gletsjer van Oostenrijk. Ook de andere dorpen er omheen zijn absoluut de moeite waard. Natuurlijk is de Stubaigletsjer al een tijdje open, de opening was op 30 september. De nieuwe 3S Eisgratbahn is reeds geopend op 22 oktober en deze lift is zeker een kijkje waard. Echt een TOPlift waar men 2 jaar over heeft gedaan om te bouwen.

Het Stubaital bevat de volgende gebieden namelijk de gletsjer, Schlick 2000, Elferbahnen en Serlesbahnen. We hebben het dan over de volgende plaatsen:

  • Neustift (Elfer)
  • Fulpmes (Schlick 2000)
  • Telfes (Schlick 2000)
  • Mieders (Serles)
  • Schönberg (Serles)

Het gebied van de Schlick 2000 gaat op 3 december open, tot het sluiten van dit gebied op 17 april kan je er dagelijks terecht van 8:30 tot 16:30 uur. Er is geen interactieve kaart, klik op de link hierboven voor de actuele status.

Het gebied van Elfer gaat laat open namelijk op 23 december, hier kan je dan dagelijks van 9:00 uur tot 16:30 uur tot 2 april 2017 terecht. Ook hier heeft men geen interactieve kaart, maar een actuele status kan je zien door op de link te klikken.

Ten slotte de Serlesbahnen deze gaat open op 17 december en afhankelijk van de hoeveelheid sneeuw sluit men eind maart. Dagelijk zal het open zijn van 9:00 uur tot 16:00 uur. Vanaf 1 februari 2017 zal de sluitingstijd een half uur later zijn om 16:30 uur. Mochten de sneeuwcondities het toelaten dan kan het gebied volgend weekend al open gaan.

Gelukkig kan men van de gletsjer wel realtime de statussen e.d. bekijken in een pistekaart.

Summittravel728x90

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...