Opening skiseizoen 2016/2017 de Gletsjers

© Kitzsteinhorn.at

Kitzsteinhorn

Opening skiseizoen 2016/2017 de Gletsjers

Opening skiseizoen 2016/2017 de Gletsjers. We zitten nog in een mooie nazomer voor de mensen die ervan houden, maar dit weerhoudt ons er niet van om te kijken naar het nieuwe winterseizoen. Uiteraard beperken wij ons tot de gebieden in Oostenrijk. Er is een gebied in Oostenrijk die het gehele jaar open is maar de rest sluit voor de zomer. Jullie weten vast wel over welke gletsjer we het dan toch hebben?

Het is nog september maar voor dat je het weet zitten we weer midden in het seizoen te genieten van de sneeuw. Hierbij een overzicht van gebieden die open gaan en hoe men het gaat vieren.

Opening gletsjers:

We beginnen dus met de 9 gletsjer gebieden die Oostenrijk rijk is, de bekenste zijn natuurlijk de Kitzsteinhorn, Hintertux en Stubai maar ook Sölden is een gletsjergebied. Tevens hebben we er zelf nog een aan toegevoegd. Weißsee Gletscher Welt Salzburgerland is een gletsjer maar is geopend van december tot en met april.  De 9 gletsjer gebieden in Oostenrijk zijn:

 1. Dachsteingletsjer Steiermark
 2. Mölltaler gletsjer Karinthië
 3. Kitzsteinhorn Salzburgerland
 4. Hintertux gletsjer Tirol
 5. Gletsjergebied Sölden Tirol
 6. Stubaier gletsjer Tirol
 7. Kaunertaler gletsjer Tirol
 8. Pitztaler gletsjer Tirol
 9. Weißsee Gletscher Welt Salzburgerland

Hier meer info over de skigebieden in Oostenrijk.

De Hintertuxer gletsjer is het hele jaar geopend en op de Mölltaler gletsjer is het nu ook mogelijk om te skiën of snowboarden. De rest is in de zomer gesloten om te skiën of snowboarden. De openingstijden van de  Dachsteingletsjer zijn hier te vinden. De Weißsee Gletscher Welt is de grote onbekende.

 • Kaunertaler gletsjer:

Voor de 31e keer is er groot feest op de gletsjer, van 7 tot en met 9 oktober 2016 is de Kaunertal gletsjer de thuisbasis van snowboarders en freeskiërs, met een gevarieerd programma wordt de start van het nieuwe seizoen gevierd.

Meer info: Kaunertaler gletsjer

 • Pitztaler gletsjer:

De opening van het seizoen zal letterlijk een hoogtepunt worden op de hoogste gletsjer van Oostenrijk. De festiviteiten zullen op 3.440 meter hoogte gevierd worden met een gevarieerd programma. Er zullen workshops gegeven worden tevens is het mogelijk om de nieuwste ski-, snowboard- en freeride-modellen zelf te testen en meer. De opening zal gevierd worden op 15 en 16 oktober 2016.

Meer info: Pitztaler gletsjer

De opening van het gletsjergebied van Sölden zal zijn in het weekend van 22 en 23 oktober 2016. Dit zal tegelijkertijd zijn met de opening van de FIS Alpine Ski World Cup. Op zaterdag is het aan de vrouwen om hun kunsten te tonen, en op zondag mogen de mannen dit allemaal op de Rettenbach gletsjer laten zien.

Meer info: Sölden

Op 22 en 23 oktober 2016 zal de Stubaiergletsjer officieel geopend worden en dat weekend is ook de opening van de 3S Eisgratbahn. Op de gletsjer is het vermoedelijk al mogelijk om vanaf 30 september te kunnen skiën. Een weekend eerder vind het Weiße Wies’n Skioktoberfest plaats bij het bergstation van de Gamsgarten.

 • Kitzsteinhorn:

Kaprun Kitzsteinhorn

Met de WOW Glacier Love in Zell am SeeKaprun wordt het gletsjergebied groots geopend met muziek, ski en snowboard test en meer. De festiviteiten zijn van 4 tot en met 6 november.

Meer info: WOW glacier love

 • Weißsee Gletsjer

Een evenement of iets dergelijk konden we niet vinden maar deze onbekende parel wordt altijd vergeten door heel veel sites, vooral door sommige Nederlandse sites. Heel jammer eigenlijk want het is een mooi gebied voor families en kinderen tot 12 jaar kunnen gratis skiën onder begeleiding van een volwassene. Het ligt net achter de Kitzsteinhorn om het meer van de Weißsee.
Opening van dit gebied: 17 december 2016

Meer info: Weißsee Gletscher Welt

© Snowplaza

Oktoberfest Stubai Gletsjer

Overigens verwacht men op de gletsjers van Sölden en de Pitztaler gletsjer dit weekend veel sneeuw daarom heeft men besloten dat op de Pitztaler gletsjer en de Rettenbach Gletsjer beperkt open te gaan. Onthoudt het is niet de officiele opening.

De volgende liften en pistes zullen open zijn:

Sölden Rettenbach gletsjer:

De officiele opening van het gletsjergebied van Sölden zal zijn in het weekend van 22 en 23 oktober 2016 dit tijdens de opening van de FIS Alpine Ski World Cup. Vanaf  zaterdag 17-09-2016  zijn de volgende liften en pistes geopend.

 • Schwarze Schneidbahn I + II
 • Karleskogl
 • Piste 32 (van 8.00 t/m 13.00)

Piztaler gletsjer:

Vanaf vrijdag 16 september 2016 heeft men de Wildspitzbahn geopend, maar net als in Sölden is deze piste beperkt open, de piste is van 8.30 uur t/m 13.00 uur geopend.

Summittravel728x90

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht