Opening wereldbeker seizoen 2020 – 2021 in Sölden

Sölden 1 oktober 2020
Sölden 1 oktober 2020 Rettenbachferner 17 en 18 oktober 2020 start Worldcup seizoen daar

Opening wereldbeker seizoen 2020 – 2021 Alpine Skiën begint deze maand traditiegetrouw in Sölden, de start van het nieuwe seizoen voor zowel de dames als de heren.

De opening van dit seizoen begint een week eerder dit om er voor te zorgen dat er geen overlap plaats vind tussen de wedstrijden en het toerisme. Men gaat de race houden zonder publiek (zoals het er nu uitziet) en het gebied rond de Rettenbachgletsjer zal dan compleet geïsoleerd worden.

Het openingsweekend is trouwens niet het enige weekend waar zowel de dames als heren in actie komen, dit zal ook het geval zijn tijdens de wedstrijden in Lech Zürs, de laatste race in Lenzerheide en tijdens het WK in Cortina. Het openingsweekend in Sölden zal in het weekend van 17 en 18 oktober 2020 zijn, eerst de vrouwen op de zaterdga en een dag later de mannen. In de onderstaande video is al goed te zien dat de voorbereidingen al begonnen zijn.

FIS Alpine Skiën kalender 2020 2021 vrouwen
FIS Alpine Skiën kalender 2020 2021 vrouwen
FIS Alpine Skiën kalender 2020 2021 mannen
FIS Alpine Skiën kalender 2020 2021 mannen

Programma openingsweekend Sölden

In het weekend van 17 en 18 oktober 2020 zal dan de opening zijn. Het doel is om het evenement te houden zonder publiek, dit om de veiligheid van de atleten en mensen van de organisatie te kunnen waarborgen. De organisatie zegt op hun site het volgende hierover.

According to the current situation, we assume that the races will be carried out without a large number of spectators as a precautionary measure with a view to optimum COVID-19 prevention. 

Het programma is daarom niet zo uitgebreid als eerdere edities, het ziet er als volgt uit.

Zaterdag 17 oktober:

  • 10:00 uur Reuze slalom vrouwen.
  • 13:00 uur Reuze slalom vrouwen.

Zondag 18 oktober :

  • 10:00 uur Reuze slalom mannen.
  • 13:00 uur Reuze slalom mannen.

Meer informatie over het openingsweekend ga naar soelden.com, meer informatie over alle gebieden waar een race gehouden wordt ga naar FIS.com. Gezien de huidige situatie zal het wereldbekerseizoen anders zijn dan normaal of er bij andere wedstrijden wel toeschouwers aanwezig mogen zijn is op dit moment nog onzeker.

Solden grote banner

Turner Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat iOS apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht