Opening Zell am See Xpress

Zell am see Xpress gondel
Het harde werken is eindelijk beloond, afgelopen weekend was dan de opening Zell am See Xpress. Met de komst van deze nieuwe lift is een begin gemaakt met de verbinding richting het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Met de komst van de Zell am See Xpress gaat men: “Über den ?Tälerrand” ” die Schmitten wird größer!” over het randje dus richting het Glemmtal en richting het Skicircus. Het eerste deel werd afgelopen zaterdag (17 december) officieel geopend. De bouw kreeg in januari 2015 groen licht en bestaat uit twee delen. Het eerste en gelijk het langste stuk is nu dus klaar en geopend.

Het tweede deel zal in seizoen 2018/2019 geopend worden, waarmee de Schmittenhöhe een verbinding krijgt met het Skicircus. Er was al een mogelijkheid om vanaf de Schmittenhohe naar Viehhofen te skiën, dit kon via een skiroute. Maar terug moest je met de bus.

Traditioneel hoort bij een opening het bekende lintjes knippen, ook bij deze opening is dit niet anders.

In 6 van de 69 gondels is een geluidsinstallatie geinstalleerd, verbinden gaat via de aanwezige WiFi zoals hieronder te zien is. Ook is in het filmpje daaronder te zien hoe het werkt, leuke toevoeging maar moet je wel houden van andermans muziek.

Alle berichtgeving inclusief het nodige aan bouwupdates kun je hier nog terug vinden:

Deel een van dit mooi project is gereed, afwachten tot seizoen 2018/2019 dan is het complete project klaar.

ZellamseeXpress

© schmitten.at

 

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht