Opmerkelijk: De grootste kabelbaan ter wereld

Linthal 2015
© AXPO.com

De grootste kabelbaan ter wereld, dit zijn geen liften om een hoop wintersporter snel op de pistes te krijgen. Nee we hebben het over kabelbanen die tonnen aan materiaal boven op de berg brengen.

Om deze gigantische machines aan het werk te willen zien moest je dit keer niet in Oostenrijk zijn, maar in Zwitserland waar een kabelbaan ladingen vervoerde tot 25 ton. Maar als het nodig is kan men zelfs tot 40 ton gaan met uitzonderlijke ladingen. Het vervoeren van 40 ton is zelfs een wereldrecord. Deze kabelbaan bevind zich in Linthal waar men bouwde aan één van de belangrijkste waterkrachtcentrales van Zwitserland(*). De bouw begon in 2010 en eindigde in december 2017 (*), het staat te boek als het Linthal 2015 project.

Het project is nog steeds fascinerend een nieuwe ondergrondse pompcentrale zal worden gebruikt om water van het Limmern-meer terug te pompen naar het Mutt-meer, dat 630 m hoger is. De nieuwe faciliteit beschikt over pomp- en turbocapaciteiten van elk 1.000 MW. Dit bijna 2 miljard kostende project wekt evenveel stroom op als een 1.480 MW kerncentrale. Om dit te bouwen moest er een groot probleem opgelost worden, er waren geen wegen om de bouwplaatsen te bereiken dus moest alles via een kabelbaan omhoog worden gebracht.

Bron: leutevombau.com, pressebox.com, axpo.com

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat de iPhone en iPad niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...