Opmerkelijk nieuws Oostenrijk verbiedt motoren

motorverbod Oostenrijk
© and Tirol (Amt der Tiroler Landesregierung)

Opmerkelijk nieuws Oostenrijk verbiedt motoren, ga je met je motor een mooie vakantie tegemoet in Oostenrijk let wel even op.

Het heeft allemaal te maken met het geluidsniveau dat een motor stationair produceert, sinds 10 juni 2020 is dit limit ingesteld op 95 decibel. Het negeren van het verbod kan een boete van €220 opleveren en je wordt teruggestuurd. Het verbod geldt in eerste instantie op bepaalde routes in Tirol en zal van 10 juni tot en met 31 oktober 2020 gaan gelden.

De FEMA (de overkoepelende organisatie van Europese motorrijdersorganisaties) heeft inmiddels kritiek geuit op de opgelegde maatregelen.  Het verbod geldt zonder uitzondering voor alle motorrijders, of het nu gaat om Oostenrijkse, Duitse of andere motorrijders, het geldt zowel voor ingezetenen als voor reizigers of toeristen. Maar het geldt alleen voor motorrijders.

Aan deze norm zal volgens de Oostenrijkse ARGE Zweirad 7% niet aan voldoen.

Verboden routes

Door het verbod van motoren zullen voor motoren de onderstaande wegen verboden toegang zijn:

  • L199 Tannheimerstraße
  • L198 Lechtalstraße
  • L266 Bschlader Straße
  • L72 Hahntennjochstraße 2. Teil
  • L246 Hahntennjochstraße 1 teil
  • L21 Berwang-Namloser Straße

Dit betekent dat de mooie routes als de Namlospass, Hahtennjoch, Tannheimer Tal, Lechtal verboden terrein is voor de tweewielers, maar de Fernpass is als doorvoerroute niet in het verbod meegenomen.

Bron: Motorradonline.de

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat iPhones en iPads niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...