Opnieuw GOUD voor Bibian Mentel!

Bibian Mentel 2 keer goud

Bibian Mentel heeft het weer gedaan op de Paralympische Spelen van Pyeongchang. Goud op de banked Slalom nadat ze eerder al de snowboardcross had gewonnen.

2e werd de Amerikaanse Brittani Coury maar er was een mooie 3e plaats voor Lisa Bunschoten. Renske van Beek haalde de 4e plaats en dat was helaas niet goed voor edel metaal maar zeker een mooi resultaat.

Maar Bibian had een dag ervoor veel geluk gehad. Tijdens de training is ze een behoorlijk klap gevallen. Ze viel achterover en haar nek moest het ook ontgelden. Aan de nek was ze nog 2 maanden geleden geopereerd. Daar zit een titanium constructie. Gelukkig bleef alles op zijn plaats zitten en ze won overtuigend de banked slalom.

Afgelopen week won Lisa Bunschoten Zilver op de Snowboardcross en hield aan deze race wel een behoorlijke snijwond over. Maar ze leit zich niet uit het veld slaan en….. een prachtige bronzen medaillen was het resultaat.

Bij de mannen was er ook een banked Slalom. Chris Vos die eerder al Zilver had gewonnen eindigde nu net naast het podium als 4e.

Iedereen gefeliciteerd met de mooie resultaten

Foto afkomstig van facebookpagina

Summit Travel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...