Opnieuw grenscontroles Oostenrijk

Opnieuw grenscontroles Oostenrijk. Opgepast als je aankomende zomer richting Oostenrijk gaat, mogelijk krijg je te maken met grenscontroles. Momenteel zijn er vijf landen die hebben besloten weer te controleren bij de grens.

De vijf landen zijn Oostenrijk, Denemarken, Duitsland, Noorwegen en Zweden dit ondanks het Schengen akkoord. Zoals bekend kunnen de inwoners van de Europese Unie vrij reizen tussen de 26 landen die onder het Schengengebied vallen. Tijdens de pandemie werden de controles bij de diverse grenzen al ingevoerd maar dit is zeker richting Oostenrijk al weer afgeschaft.

Toch hebben de 5 landen besloten om de tijdelijke grenscontroles opnieuw in te voeren dit keer niet vanwege corona maar door de oorlog in Oekraïne. Door de oorlog zijn een aantal landen extra alert op onder andere wapensmokkel.

De tijdelijke grenscontroles vind je op de volgende plekken.

  • Oostenrijk bij de grens met Hongarije en Slowakije
  • Denemarken nader te bepalen, maar mogelijk bij alle grenzen en bij de veerbootverbinding naar Duitsland en Zweden
  • Duitsland bij de grens met Oostenrijk
  • Noorwegen bij de veerbootverbinding naar Denemarken, Duitsland en Zweden
  • Zweden nader te bepalen, maar mogelijk bij alle grenzen

Uitzonderlijk

Alleen in uitzonderlijke situaties mogen lidstaten volgens de Schengengrenscode (SBC) de grenscontroles invoeren. Ernstige bedreiging van openbare order of binnenlandse veiligheid zijn voorbeelden van uitzonderlijke situaties. Het herinvoeren van grenscontroles is gevolg van het vermoeden dat er risico bestaat dat wapens en/of personen de EU binnenkomen die een bedreiging kunnen vormen.

Tegen dit besluit door de 5 lidstaten kan de Europese Commissie geen veto uitspreken, wel kan met een advies uitbrengen over de noodzaak ervan.

Bron: Telegraaf

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...