Opnieuw hoge temperaturen in Oostenrijk

Typische föhn lucht

Opnieuw hoge temperaturen in Oostenrijk

Het is eigenlijk geen nieuws meer, de hoge temperaturen houden Oostenrijk en de skigebieden in hun greep. Ook vandaag is het weer uitgesproken zacht.

Vandaag hebben we te maken met een sterke föhn wind. Op de bekende plekken kan een soms wat stevige tot stormachtige wind komen te staan. Tegelijkertijd zorgt de föhn voor hoge temperaturen aan de noordkant. In de lagere dalen kan het met gemak opwarmen naar 13 tot 17 graden. Op 1500 meter is het ongeveer 5 tot 8 graden. Daarbij wisselen wolkenvelden en zonnige momenten elkaar af. Aan de zuidkant is het juist bewolkt en uit de bewolking valt af en toe wat lichte neerslag. Sneeuw valt hier vanaf 1400 meter.

Morgenochtend versterkt de föhn tijdelijk, maar neemt de bewolking ook aan de noordkant toe. De middag verloopt overal bewolkt en uiteindelijk volgt overal wat regen of sneeuw vanaf 1400 meter. Voor de bewolking en neerslag uit wordt het nog 13 tot 17 graden aan de noordkant. In de neerslag aan de zuidkant blijft het kwik onder 10 graden.

Maandag start droog met wat ruimte voor de zon, in de loop van de dag ontstaan echter enkele losse buien. De temperatuur stijgt dan naar 9 tot 15 graden in de dalen, de vorstgrens ligt rond 1900 meter.

Dinsdag is het koeler en bewolkt, uit de bewolking valt af en toe regen en sneeuw vanaf 1100 meter. In de bergen is het dus een klein beetje winters. Echter zet het winterse weer niet door, vanaf woensdag volgt opnieuw een zachte zuidweststroming.

Jeroen Elferink

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×