Opnieuw lentetemperaturen in Oostenrijk


Opnieuw lentetemperaturen in Oostenrijk

De afgelopen 48 uur was het tijdelijk koeler in Oostenrijk met zelfs sneeuwval vanaf 1400 meter. Maar inmiddels stroomt via het zuidwesten alweer warmere lucht richting het Alpenland. We kunnen ons na vandaag opmaken voor opnieuw lentetemperaturen in februari.

Vanmorgen overheerst op veel plaatsen de bewolking en regionaal valt uit de bewolking nog een beetje regen of sneeuw. In Vorarlberg en Karinthië is het al droog en breekt de zon direct al door. Deze opklaringen winnen vandaag langzaam terrein, al duurt het in het Salzburgerland tot de avond voordat de zon goed doorbreekt. Kortom grote verschillen tussen west en oost qua weerbeleving vandaag. De vorstgrens ligt rond 1600 meter, in de dalen wordt het 5 tot 12 graden.

Vanavond en komende nacht klaart het breed op. Hierdoor kan het licht gaan vriezen en worden de skipistes mooi hard. Onze tip: ga morgenochtend vroeg op pad voor goede pistes.

Morgenochtend zijn er brede opklaringen maar ook nieuwe wolkenvelden. In de loop van de dag wordt de bewolking dikker en uiteindelijk volgt ook her en der wat regen. De sneeuwvalgrens stijgt daarbij naar een zeer hoge 1700 tot later zelfs 2200 meter. Ondanks wolkenvelden wordt het in de dalen 8 tot 14 graden. In de nacht naar donderdag stroomt alsmaar warmere lucht Oostenrijk binnen.


Donderdag krijgt de zon meer ruimte, al weet de lucht niet strakblauw te worden. Het wordt een dag met echte lentetemperaturen, in de dalen stijgt het kwik snel naar 11 tot 18 graden. Ook hogerop is het erg zacht, op 1500 meter ligt het kwik rond 10 graden. Kortom vroeg de piste op want de skipistes zullen snel slecht worden.

Ook vrijdag hebben we met lentetemperaturen en redelijk wat zon te maken. Later op de dag raakt het wel bewolkt. De maxima komen opnieuw uit tussen 11 en 18 graden.

Tijdens het weekend draait de stroming van zuidwest naar noordwest. Maar koude lucht kan de Alpen en ook Oostenrijk niet bereiken. Geregeld valt er regen, sneeuw valt veelal vanaf 1500 meter. Na het weekend zorgt een nieuw hogedrukgebied voor veel zon en aanhoudende lentetemperaturen.

Jeroen Elferink

Chalet NL Last-minute campagne-1200x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×