Opnieuw onweersbuien in Oostenrijk

Opnieuw onweersbuien

De dag start op de meeste plaatsen droog met ruimte voor de zon. In sommige dalen hangt nog wat mist of restbewolking maar in de komende uren lost dit grotendeels op. Dan is het een aantal uren zonnig waarna er stapelwolken ontstaan. Aan het eind van de ochtend groeien de eerste stapelwolken in het westen al uit tot onweersbuien. Tijdens de middag kan dit overal in Oostenrijk gebeuren. Droog blijft het aan de grens met Slovenië en Hongarije, opnieuw dus de betere papieren in een deelstaat als Karinthië of Stiermarken. In het noordoosten nabij Wenen kunnen de onweersbuien vanmiddag heftig uitpakken met veel onweer en wateroverlast.Voor de buien uit stijgt het kwik naar 26 graden in Vorarlberg tot 32 in Stiermarken.

Vanavond vallen er in Niederösterreich nog een aantal regen- en onweersbuien. Elders lossen de buien snel op en volgt een overwegend heldere nacht. In dalen waar het geregend heeft ontstaat gemakkelijk nevel of mist. Het koelt in stedelijke gebieden niet verder af dan 18 graden, elders kan het onder de 15 komen.

Morgen is er in de ochtend opnieuw zonneschijn maar voor het middaguur ontstaan ook weer stapelwolken. Tijdens de middag wisselen stapelwolken, zon en enkele onweersbuien elkaar af. De buien zijn minder talrijk en heftig van karakter dan tijdens de voorgaande dagen. Toch kunnen enkele buien lokaal toch voor wateroverlast zorgen. Dit komt omdat de buien maar moeizaam bewegen door het gebrek aan wind. De temperatuur stijgt naar 25 tot 31 graden en het is drukkend warm.

Woensdag volgt min of meer een herhaling van de dinsdag.Wel doet de temperatuur een klein stapje terug, het wordt een graad of 24 tot 28.


Zicht op stabiel zomerweer is er niet. De hele week blijven buien mogelijk. Troost is wel dat de ochtenden vaak zonnig verlopen en de temperaturen vaak zomers tot soms tropisch zijn.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Mesnerwirt Westendorf

Grittlmühle grote afsluitbanner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht