Opnieuw veel sneeuw in de verwachting

Opnieuw veel sneeuw in de verwachting

December is nog niet begonnen of het is al volop winterweer in Oostenrijk. De afgelopen dagen viel met regelmaat een behoorlijke portie sneeuw, ook vroor het op ons weerstation al streng. De komende dagen verwachten we nog veel meer sneeuwval.

Vanmorgen begint de dag met brede opklaringen in Vorarlberg, Karinthië en Tirol, hier kan het matig tot streng vriezen. In het Salzburgerland komt nog een laatste sneeuwbui voor, later klaart het hier ook breed op. Vanmiddag is het op veel plaatsen zonnig en koud novemberweer. Ideaal weer om te gaan skiën op de nog rustige en poederige skipistes.

Vanavond is het eerst nog helder en koelt het hard af, maar in de nacht raakt het bewolkt. Uiteindelijk volgt een beetje sneeuw in het westen.

Morgen is het lange tijd droog en wisselend bewolkt. Door een wind die de zuidwesthoek heeft opgezocht is het tijdelijk zachter. De vorstgrens stijgt overdag naar 1500 meter, hieronder dooit het dus enkele graden. Tegen de avond volgt aan de grens met Duitsland wat regen of sneeuw.

Vrijdag keert de winter volledig terug met opnieuw veel sneeuw in de verwachting. In de loop van de dag volgt intensieve sneeuwval in eerst Vorarlberg en Tirol, later breidt deze sneeuw ook oost en zuidwaarts uit. De sneeuwvalgrens zakt langzaam terug tot in alle dalen. Ook zaterdag blijft het soms stevig doorsneeuwen, vooral in Karinthië valt een dik pak. Hier is echt sprake van een sneeuwdump.

Vanaf zondag breekt weer vaker de zon door en blijft het droog. Met een aanvoer vanaf het continent blijft het voorlopig nog koud winterweer.

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Sneeuwkettingenwinkel Display Advertentie SKW - winter 2023-2024 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×