Opnieuw voert Tirol een verbod in om files te vermijden

Inntalautobahn (foto: Jeroen Elferink)

Opnieuw voert Tirol een verbod in om files te vermijden

Al sinds de zomer van 2019 voert Tirol dit verbod al in om drukte in de omliggende dorpen te verminderen.

Ook dit winterseizoen is er weer een verbod op het verlaten van de snelweg om files te vermijden. Het verbod gaat in tussen 23 december 2023 en 1 april 2024 op geselecteerde wegen in de districten Kufstein, Reutte en Schwaz.

Voor de weekenden en feestdagen in deze periode is het tussen 07:00 uur en 19:00 uur verboden om de snelweg te verlaten om de files te vermijden.

Ook zullen er waar nodig doseer stoplichten geïnstalleerd worden dit maakte de deelstaatregering, bestaande uit ÖVP en SPÖ, afgelopen maandag bekend in een persbericht. Benadrukt werd dat omwonenden en ander bestemmings- en bronverkeer geen hinder ondervinden van de rijverboden.

“Doseerlampen”

De doseer stoplichten zullen alleen beschikbaar zijn voor voertuigen die de route als ‘alternatieve optie’ gebruiken. De naleving van de verboden wordt ook dit jaar weer steekproefsgewijs gecontroleerd door politie en wegtoezichthouders.
“Tirol doet er alles aan om het verkeer in bedwang te houden en de omwonenden te ontlasten en te beschermen,’ aldus gouverneur Anton Mattle (ÖVP ) en wees erop dat dergelijke rijverboden in deze vorm “bijna geen andere regio in Europa” bestaan.

“Zonder rijverboden en doseer stoplichten zou er op verkeerskritische dagen er nauwelijks doorkomen zijn,” aldus de staatsraad voor transport René Zumtobel ( SPÖ)

In de zomer van 2019  werd met dit instrument voor het eerst geprobeerd om het alternatieve verkeer aan banden te leggen. Dit leidde destijds tot politieke protesten, vooral in Beieren.

Bron: Tiroler TageszeitungKurier.at

Sneeuwkettingenwinkel Display Advertentie SKW - winter 2023-2024 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×