Opnieuw volop warm lenteweer!


Opnieuw volop warm lenteweer!

Gisteren viel in een deel van Oostenrijk nog sneeuw tot onder 1000 meter, vanaf vandaag is het weer volop warm lenteweer!

Vanmorgen komt in de dalen van de Alpen wat mist of nevel voor. In de loop van de dag trekt dit op en schijnt de zon uitbundig. Oostenrijk ligt onder de kern van een groot hogedrukgebied. Hierdoor staat maar weinig wind en is het weerbeeld stabiel en zonnig. De temperatuur loopt uiteindelijk flink op en bereikt vanmiddag waarden tussen 17 en 23 graden. Heerlijk warm lenteweer dus!

Morgen, vrijdag, doen we er nog een schepje bovenop. Opnieuw schijnt van vroeg tot laat de zon uitbundig. Daarbij loopt het kwik op naar 22 tot 27 graden.

Zaterdag wordt de warmste dag van de week, met nog altijd veel zon en een wind die de zuidhoek opzoekt kan het regionaal 28 of zelfs 29 graden worden. De vroege ochtend verloopt nog wel wat fris, maar het kwik stijgt snel. Later op de dag trekken ook wat sluierwolken over en is een vriendelijke stapelwolk mogelijk.

Zondag is het ook volop warm lenteweer, maar de atmosfeer is een stuk minder stabiel van opbouw. Zo ontstaan snel stapelwolken, en uiteindelijk volgen vanaf de tweede middaghelft ook enkele buien. Tot die tijd loopt het kwik op naar 23 tot 29 graden.

Na het weekend volgt kouder, guur aprilweer. Mogelijk valt weer sneeuw!

Jeroen Elferink

Van Beeck tenten

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×