Opnieuw warm nazomerweer

Echt herfstweer is ver te zoeken de komende tijd

Opnieuw warm nazomerweer

Opnieuw worden we verwend met een aantal prachtige dagen vol warm nazomerweer. Het lijkt erop dat het geluk deze septembermaand niet op kan, want het echte herfstweer heeft zich tot nu toe nauwelijks laten zien. De gemiddelde middagtemperatuur in Brixen im Thale (800m) ligt tussen 1 en 18 september 2023 rond de 25,5 graden, wat meer dan 7 graden boven het normale gemiddelde voor deze tijd van het jaar ligt.

Vandaag echter laat het warme nazomerweer zich tijdelijk niet zien. Een storing die gistermiddag nog lokale onweersbuien met zich meebracht, heeft nu wisselvalliger weer met zich meegebracht. Hierdoor zullen vandaag perioden met bewolking, enkele zonnige momenten en buien elkaar afwisselen. Later vanmiddag wordt het droger en met name in de noordelijke regio’s zal de zon vaker doorbreken. De maximumtemperatuur ligt tussen 18 en 22 graden, met mogelijk nog wat warmere temperaturen in het uiterste oosten.

Morgen staat er weer warm en prachtig nazomerweer op het programma in Oostenrijk. In sommige regio’s begint de dag echter nog met grijs weer, gekenmerkt door hochnebel of mist, maar overal klaart dit snel op. De rest van de dag zal grotendeels zonnig zijn, en de temperatuur stijgt aanzienlijk voor de laatste decade van september. De thermometer zal schommelen tussen 23 en 27 graden.

Ook op donderdag kunnen we genieten van prachtig weer met veel zon en warm nazomerweer. Alleen in Oost-Tirol en later ook in Karinthië kan er wat meer bewolking verschijnen. De temperaturen zullen variëren tussen de 24 en 28 graden.

Vrijdag brengt een actieve storing met regen, en zelfs mogelijk sneeuw boven de 2000 meter. Het zal dan een totaal ander weerbeeld zijn. Gelukkig keert het nazomerweer vanaf zaterdag alweer terug. Het lijkt erop dat Oostenrijk zich opmaakt voor een langdurige periode met opnieuw zonnig en warm weer. Sinds begin augustus hebben we te maken met prachtige perioden van stabiel weer, wat inmiddels toch wel behoorlijk opmerkelijk is.

Jeroen Elferink

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...