Opnieuw zon en warmte

Hoewel sommige zwembaden al dicht zijn, is het dit weekend perfect zwembadweer

Opnieuw zon en warmte
De afgelopen twee dagen was het koeler en vaak nat. Echter, inmiddels heeft zich een nieuw hogedrukgebied aangediend. Hierdoor is het vanaf vandaag weer comfortabel en in veel gebieden schijnt de zon, wat zorgt voor aangenaam septemberweer. Dit weekend wordt het zelfs prachtig zwembadweer, met hoge temperaturen.

Vanmorgen genieten grote delen van Oostenrijk van volop zonneschijn. Niettemin kan er in de lagere dalen mist of hochnebel voorkomen. Doordat de zon al minder krachtig is, kan het in sommige dalen tot het middaguur duren voordat dit is opgelost. Tegelijkertijd ontstaan er stapelwolken van Oost-Tirol tot aan Vorarlberg, die in de loop van de middag uit kunnen groeien tot enkele regionale buien. Ook in Karinthië zien we meer bewolking verschijnen. De temperaturen zullen stijgen tot maximaal 23 tot 26 graden.

Morgen is er opnieuw veel ruimte voor de zon. Niettemin kan er tijdens de ochtend nog mist of hochnebel voorkomen, maar deze lost gemakkelijker op dan vandaag. Daarnaast trekken velden met dunne sluierbewolking over, waarbij de zon goed blijft schijnen. Het blijft overal droog en de temperatuur stijgt verder, tot tussen de 25 en 28 graden.

Op zondag schijnt de zon nog uitbundiger en wordt het flink warm. Lokaal kan het zelfs oplopen tot 29 of 30 graden. In Karinthië en Stiermarken ontstaan weliswaar stapelwolken, maar overwegend blijft het droog, met slechts een enkele bui.

Maandag komt meer hoge bewolking voor, echter, de warmte houdt aan. In de tweede helft van de middag beginnen zich flinke buien met onweer te ontwikkelen vanuit het westen.

Vanaf dinsdag gaat het weer over naar een meer wisselvallig en koeler patroon. De nazomer lijkt dan even voorbij te zijn.

Jeroen Elferink

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×