Oppositie in Tirol wil einde aan skipas prijsstijgingen

Skipas

Oppositie in Tirol wil einde aan skipas prijsstijgingen

De Tiroolse oppositiepartij NEOS roept kabelbaanexploitanten op om de prijsstijgingen op skipassen te matigen

Eerder was al te lezen dat er een prijsbarrière is doorbroken door voor een skiseizoenskaart ruim 1.000 euro te vragen. Dit zou komen door de extreme inflatie die bijna overal in Europa al een tijdje gaande is. Als het aan de NEOS in Tirol ligt moet hier een einde aan komen.

De NEOS fractievoorzitter Dominik Oberhofer bekritiseerd de drastische prijsstijgingen en waarschuwt voor de gevolgen voor het toerisme in Tirol. “Als we de prijzen in de horeca, zoals voor liftkaartjes, hadden verhoogd, dan zou een schnitzel vandaag de dag 55 euro kosten en een overnachting in een driesterrenhotel 150 euro per persoon”, aldus de fractievoorzitter.

NEOS fractievoorzitter Dominik Oberhofer

De voorzitter dringt aan op gezond verstand en gematigde prijsstijging. “Een gezin van vier met een kind van 7 en 8 jaar moet gemiddeld 1.000 euro betalen voor een 6-daagse skipas. Dat maakt een skivakantie in Tirol op dit moment een absolute luxe”.

De NEOS maakt zich ook grote zorgen dat de huidige prijsontwikkeling, vooral nu de Duitse economie verzwakt, geen solide basis vormt voor een succesvol winterseizoen. Daarom de oproep richting de kabelbaanexploitanten om hun prijsaanpassingen te matigen.

Subsidies

In deze context spreekt Oberhofer zich ook opnieuw uit tegen subsidies voor skigebieden door de Landesregierung.

“In plaats van lukraak skigebiedsubsidies uit te delen aan de kabelbaanexploitanten, zou de deelstaatregering dit geld eerder moeten gebruiken om de zogenaamde Verbundkarten. Zoals het Tirol Ticket of het Freizeitticket gepromoot zou moeten worden voor lokale gezinnen. Dit zou niet alleen goed zijn voor de bevolking van Tirol maar ook voor de kabelbaanindustrie,” aldus Oberhofer, die wel raad weet met de miljoenen aan subsidies.

Bron: NEOS Tirol

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...