Het opwarmertje voor de hittegolf

Gisteren werd op veel plaatsen een zonnewende vuur gemaakt. Normaal levert dat hele mooie plaatjes op, maar net als vorig jaar was het op verschillende plaatsen bewolkt. Ook verschillende onweersbuien aan het begin van de avond zorgde er voor dat verschillende gondels tijdelijk dicht moesten. Van de bewolking en de regen van gisteren avond zullen we op verschillende plaatsen in Oostenrijk nog last hebben. Vannacht heeft het op veel plaatsen geregend. Vooral in het oosten van Oostenrijk zal de regen tot in de avonduren aanhouden. In Tirol en in Vorarlberg zal de dag met regen beginnen, maar wordt het in de middag droog. Hier kan het maximaal 27 graden worden, in de rest van Oostenrijk wordt het maximaal 25 graden. Ook kunnen plaatselijk onweersbuien ontstaan.

Morgen wordt het al serieus warm. In het oosten is er nog lichte bewolking, maar het zal vooral zeer zonnig weer zijn. De temperaturen lopen op tot maximaal 33 graden. Dinsdag wordt het nog warmer en kan het maximaal 35 graden worden. Overal zal dan de zon schijnen, alleen in het uiterste oosten kan wat bewolking ontstaan waaruit ook onweersbuien kunnen ontstaan. Woensdag is de lucht strak blauw met zon en zal ook de temperatuur nog hoger zijn. Het kan namelijk 36 graden worden.

Voor komende week is het dus verstandig om verkoeling te zoeken. Dat kan je in het dal doen bij zwembaden of meren, maar je kan ook de bergen in gaan. Boven op de berg is het namelijk altijd een stuk koeler. Wanneer je vlak voor het warmste moment bijvoorbeeld met een lift omhoog gaat en dan op de berg een goede ronde loopt, kun je na het warmste moment van de dag afdalen naar het dal. Dan heb je precies de hitte omzeilt. Wel moet je je goed insmeren, want het kan hard gaan in de brandende zon.

Vervangweerman Roel

Alpen Reizen

Snowworld banner groot

Snowworld banner Algemeen

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht