Orkaan Helene zorgt voor hitte in Oostenrijk

Vandaag hadden we de laatste dag van het tijdelijke dipje, maar op veel plaatsen viel het vandaag goed mee. Zon en wolkenvelden wisselde elkaar af en met een graad of 21 in de dalen was het zeker niet koud. Maar vanaf morgen is de nazomer weer helemaal terug en dat hebben we te danken aan de komst van een orkaan!

Bij de Azoren een hangt orkaan Helene, afgelopen week ontstaan nabij de Evenaar en trekt nu Noordwaarts. Nabij het systeem hangt ook nog eens de tropische storm Joyce (stukken zwakker) en deze twee systemen samen pompen grote hoeveelheden warme lucht richting het Noorden.

De verwachting is dat orkaan Helene verder Noordwaarts trekt en dinsdag Groot-Britanie aan doet. Orkaan Helene trekt daarmee tropische storm Joyce ook nog eens stuk en versnelt na het weekend richting het Noorden. Dinsdag kunnen we dus stormbeelden vanuit Groot-Britanie verwachten, maar een fijne bijkomstigheid is de warme lucht die over het Europese continent trekt. Een kleine dejavu met vorig jaar oktober, toen orkaan Ophelia op dezelfde wijze langs Europa trok. Alleen deze orkaan was vele malen krachtiger.

Morgen is het al een stuk zonniger, met overal zeker 5 tot 6 zonuren. Het wordt met een aantrekkende fohn 22 graden in Wenen tot ruim 27 in Innsbruck.

Maandag wordt het nog zonniger met overal ruim 25 tot 28 graden. Alleen Oost-Tirol blijft gevoelig voor hardnekkige bewolking en een enkele onweersbui, ook in Voralberg en Tirol kan er een onweersbuitje tot ontwikkeling komen.

Dinsdag en woensdag zijn de invloed van de ondertussen al afgezwakte ex-orkaan Helene het grootst. Het kan zelfs tropisch warm worden met overal onder de 1000 meter 30 graden. Zwembadweer midden in september! Genieten dus.

Richting het nieuwe weekend volgt helaas een afkoeling, maar daar kijken we later pas na. Eerst genieten.

Jeroen Elferink

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht