Ötztal de weg richting Sölden weer bereikbaar

Ötztal de weg richting Sölden weer bereikbaar

Gisteravond werd er nog met man en macht gewerkt om de weg zaterdagochtend om 7 uur te openen en dat is gelukt, zelfs 45 minuten eerder ging de weg open.

Ötztal en dan met name het achterste gedeelt van het dal (Sölden, Obergurgl) kan weer opgelucht ademhalen de weg is weer geopend.

Wegafsluiting B186 Ötztal

De weg tussen umhausen en Längefeld is 5 dagen dicht geweest

Nadat de B186 richting Sölden, tussen Umhausen en Längenfeld, verruïneerd was door de overstroming is er met man en macht gewerkt. Vijf dagen lang is er gewerkt om de weg weer in ere te herstellen. Dat is gelukt en sinds vanochtend is de weg weer open.

Noodweer Tirol Ötztaler Strasse

Na het noodweer van afgelopen week is het bovenste Ötztal (Sölden) sinds vanochtend weer bereikbaar vanaf de Tiroolse kant. Waar een paar dagen geleden nog een gapend gat zat, is nu een nieuwe weg aangelegd.

Kort na 06.15 uur en dus drie kwartier eerder dan gepland was het zover. De wegenonderhouddienst van Haiming heeft de wegversperring naar het Ötztal opgeheven. In de ochtend stonden de eerste vrachtwagens al te wachten om richting Sölden te gaan of zelfs nog verder. Achterin het Ötztal te geraken. Onder de vroege vogels mengde zich ook een toerist.

Na ruim vijf dagen sluiting is het achterste Ötztal weer bereikbaar vanaf de Tiroolse kant.

Waar een paar dagen geleden de Ötztaler Ache een gapend gat in de B186 scheurde, reden auto’s over een net verharde weg het dal in. De afgelopen dagen werd onder hoge druk gewerkt aan een oplossing.

De directeur van Ötztal Tourismus, Oliver Schwarz, was “blij” en dankbaar dat de wegversperring zo snel werd opgeheven. Dit is te danken aan de interactie van iedereen: Gemeenten, de TVB, het Rijk en de afdeling wegenonderhoud en lokale bedrijven hebben hier heel goed samengewerkt.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...