Ötztal krijgt tweede Wereldbekerwedstrijd

Gurgl top mountain crosspoint Ötztal

Gurgl top mountain crosspoint Ötztal © Ötztal Tourismus Fotograaf Anton Klocker

Ötztal krijgt tweede Wereldbekerwedstrijd. De opening van het wereldbekerseizoen is traditioneel in Sölden even daarna is het de beurt aan Gurgl.

Het winterseizoen 2023/2024 zal in Gurgl beginnen met een uniek sportief hoogtepunt. Dit is de eerste keer dat de Diamant van de Alpen op de officiële FIS-racekalender verschijnt.  Het Ötztal zal in de herfst van 2023 twee keer binnen enkele weken het centrum zijn van de alpineskisport.

Eind oktober begint traditioneel het seizoen van de FIS Alpine World Cup met twee reuzenslalomwedstrijden op de Rettenbachgletsjer in Sölden.

Dit jaar wordt het Ötztal twee keer dus bezocht en wie weet wordt Gurgl wel jaarlijks opgenomen in de racekalender.

Twee keer Ötztal

In de herfst van 2023 wordt Ötztal twee keer binnen enkele weken het centrum van de alpineskisport. Eind oktober viert de FIS Alpine World Cup traditioneel zijn seizoenaftrap met twee reuzenslalomwedstrijden op de Rettenbachgletsjer in Sölden. Skifans kunnen zich nu al verheugen op de volgende wedstrijd en een speciale première midden november. Op 18 november wordt de piste van Kirchenkar in Hochgurgl de ultieme speeltuin voor topatleten als Ramon Zenhäusern, Linus Straßer, Lucas Braathen, Henrik Kristoffersen , Fabio Gstrein, Manuel Feller en Dave Ryding.

AUDI FIS SKIWELTCUP 2016, Sölden

© Ötztal Tourismus Fotograaf Erich Spiess

Gurgl wil indruk maken en overtuigen

Door de hoge ligging, tussen de 1800 en 3080 meter in combinatie met een uitstekende infrastructuur zorgt het voor absolute sneeuwzekerheid in Gurgl en dus betrouwbaarheid voor alle wintersporters. Daarom ishet Oberötztal altijd als een van de eerste wintersportgebieden in de Alpen geopend. Deze argumenten hebben ook de verantwoordelijken van de internationale skifederatie FIS overtuigd bij de aankondiging van de eerste herenslalomwedstrijd van het seizoen 23/24 in het Ötztal.

“Dit is echt een unieke kans voor ons. Naast het openingsevenement op de gletsjer zetten we nu ook onze wintersport en sneeuwkennis in Gurgl in de schijnwerpers van het internationale publiek”, aldus Oliver Schwarz, directeur van Ötztal Tourismus.

Zowel de vreugde over het organiseren van deze wedstrijd als de betrokkenheid zijn groot. “Onze ambitie is om Gurgl als jaarlijkse locatie te vestigen. We zullen bewijzen dat we daartoe in staat zijn.”

Dankzij de multifunctionele Top Mountain Crosspoint in Hochgurgl  is er een geschikte infrastructuur beschikbaar als finishgebied die voldoet aan alle eisen van teams, fans en mediavertegenwoordigers. Dit geldt ook voor het moderne congres- en evenementencentrum Gurgl Carat in Obergurgl.  Voor een skifestival van topklasse zijn we ook blij met de knowhow van partners uit Sölden. “Als jarenlange begeleider van het World Cup Opening event op de Rettenbach gletsjer brengt Isi Grüner zijn ervaring, kennis en netwerk mee naar Gurgl.

Zo tonen we teamgeest in het Ötztal”, aldus Schwarz.

Seizoensopening voor iedereen

Ook al ligt de focus natuurlijk op de professionele sporters op 18 november, de Gurgl ski-opening van 16 tot 19 november nodigt iedereen uit om te genieten van een persoonlijke winterstart. 112 onberispelijke pistekilometers en 25 topmoderne bergliften, waar wachttijden letterlijk onbekend zijn, wachten op de hobby-sporters in de “Diamant van de Alpen”. Dankzij ski-in/ski-out mogelijkheden sta je direct vanuit de hotels en accommodaties direct op de piste. Naast dit alles is er in het openingsweekend een gevarieerd neven- en animatieprogramma met veel hoogtepunten buiten de pistes.

Bron: Ötztal Tourismus

Summit Travel banner 2020 1000x600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×