Ötztal Vakanties in Gurgl mogelijk

Timmelsjoch

Ötztal Vakanties in Gurgl toch mogelijk dit ondanks de wegversperring tussen Sölden en de Timmelsjoch. De B186 beter bekend als de Ötztaler Bundesstraße is nog steeds deels afgesloten na een lawine van modder en rotsen.

De wegafsluiting blijft bestaan tot ongeveer 11 augustus, eerste instantie zal dit problematisch worden voor de 450 mensen die nu niet richting Sölden kunnen. Maar de dorpen Untergurgl, Obergurgl en Hochgurgl zijn gewoon bereikbaar vanuit Italië via de Timmelsjoch-pas bereikbaar. Het is tot ca. 11 augustus ook de enige manier om daar te komen. De Timmelsjoch-Hochalpenstrasse is dagelijks geopend van 08:00 uur tot 18:00 uur.

Lawine

De Timmelsjoch Ötztalstraße is door een lawine van modder en rotsen tussen Zwieselstein en Obergurgl afgesloten, de omgeving is het nog steeds instabiel. Per dag bewegen de rotsen een halve meter en zolang het nog niet tot rust is gekomen kan men de weg niet vrijmaken. Hierdoor was het achterste deel van het Ötztal afgesloten, de sluiting zou volgens geologen 8 weken duren.

Toerisme

Ondanks alle problemen ziet men in de “Diamant der Alpen” geen problemen, zij beloven de vakantiegangers nog steeds zoals men zegt puur wandelplezier en “naturidylle” tegen de achtergrond van het hooggebergte. Maar er is voorlopig wel een gereduceerd aanbod.

Maar vanaf 11 augustus zal dan het zomerseizoen in Gurgl voor de tweede keer van start gaan, vanaf dan is het hele zomeraanbod weer beschikbaar. Zoals het hoogste Motorfietsmuseum van Europa bij de Top Mountain Crosspoint, ook zullen alle zomerliften vanaf augustus weer in gebruik zijn.

Meer informatie: obergurgl.com

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat iPhones en iPads niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Holland Snack Express 1200x400

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht