Ötztal weer bereikbaar vanaf as. zaterdag!

Noodweer Tirol Ötztaler Bundestrasse

Ötztaler Bundestrasse

Ötztal weer bereikbaar vanaf as. zaterdag!

We hebben waarschijnlijk allemaal wel de beelden gezien, afgelopen week, van de Ötztaler Bundesstrasse die voor een deel was weggespoeld. Hierdoor was er voor het verkeer geen doorkomen meer aan en was het achterste gedeelte van het Ötztal vanaf de A12 niet meer te bereiken. Om er toch te komen moest je een geweldig stuk omrijden via de Timmelsjoch.

De weg tussen Umhausen en Längenfeld is vanaf zaterdag weer open voor verkeer zodat alles weer normaal te bereiken is.

Al dagenlang wordt er op volle snelheid gewerkt aan de Ötztaler Bundesstrasse  om de door overstroming weggescheurde rijbaan van de B186 weer op te bouwen. Bewoners en toeristen kunnen straks opgelucht ademhalen. De wegwerkers hebben het schijnbaar onmogelijke mogelijk gemaakt, de weg moest dit weekend weer open zijn. Zaterdag zou het verkeer tussen Umhausen en Längenfeld weer kunnen rijden.

“De werkzaamheden verlopen zoals gepland. Er wordt voor gezorgd dat de weg zaterdagochtend om 7.00 uur vrij begaanbaar is en weer open is”, bevestigden de verantwoordelijken donderdag in een Facebook-video.

Zoals gemeld zorgde de hevige regen aan het begin van de week ervoor dat het peil van de Tiroolse rivieren en beken enorm steeg en op veel plaatsen overstromingen en schade veroorzaakte. De B186 tussen Umhausen en Längenfeld werd letterlijk weggescheurd door de watermassa’s. Sölden was aanvankelijk afgesneden en was daarna alleen via de Timmelsjoch te bereiken. Vanaf zaterdag (2 september) in de ochtend zou de verbinding met het achterste Ötztal weer mogelijk moeten zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Land Tirol (@unserlandtirol)

Komende week wordt het weer mooi weer en er worden weer zomerse temperaturen verwacht. Niets doet dan meer herinneren aan het hoogwater.

Noodweer Tirol Ötztaler Strasse

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...