Ötztal winterfinale deel 1 Open faces

Open faces

Charlène Plaisance (FRA) editie 2018 © Ötztal Tourismus pic Fotograaf: Moritz Ablinger

Ötztal winterfinale deel 1 Open faces. Het gebied met twee top bestemmingen namelijk Sölden en Gurgl viert in april met verschillende evenementen hun comeback aan het einde van het seizoen.

April staat vol met evenementen in het Ötztal met onder anderen het gletsjerspektakel Hannibal en het Electric Mountain Festival. De condities zijn top net als de sfeer en dankzij het einde van de Corona-maatregelen kunnen vakantiegasten en de lokale bevolking weer verheugen op gevestigde evenementen. De evenementenkalender belooft sport, lifestyle en genieten op een grote verscheidenheid aan podia en voor een grote verscheidenheid aan smaken.

Het belooft een maand te worden met sport, lifestyle en plezier op de meest uiteenlopende podia en voor de meest uiteenlopende smaken.

OPEN FACES

Tao Kreibich editie 2018 © Ötztal Tourismus Fotograaf: Andreas Vigl

OPEN FACES Freeride Contest

Elk voorjaar komen de elite van de freeride bij een op de legendarische “Hangerer” tijdens de Freeride World Qualifier Tour. Met steile wanden tot 70 graden, smalle gleuven en gewaagde sprongen zal het uiterste worden geëist van de professionele vaardigheden.

De start ligt op 2.700 m maar de toeschouwers kunnen het spektakel vanuit de openbare ruimtes op de Hohe Mut Alm. Hier staat ook een LED-videowall die elk detail uitzendt.

Het evenement vind plaats op 2 april waar vanaf 9 uur een DJ de boel zal opzwepen. Om 10 uur zullen de eerste runs gestart worden aansluitend als iedereen geweest is volgt er een bloemenceremonie, prijsuitreiking en een chill-out.

Data:

  • Hoogte: Begin: 2700m
  • Verticale daling: 480Hm
  • Lengte van helling:550m
  • Steilheid: tot 70°
  • Gemiddelde sneeuwval: 2.50 meter

Meer informatie ga naar gurgl.com.

Bron: Ötztal Tourismus

Sölden Grote banner Heart beat of the Alps 21-22

Ski Outlet Logo

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...