Oud en nieuw regen, sneeuw en winderig

Oud en nieuw regen, sneeuw en winderig.

Oud en nieuw regen, sneeuw en winderig

We gaan de laatste dag van het jaar in, 24 uur later is het 2024. Maar brengt het nieuwe jaar kou en sneeuw?

Oudejaarsdag begint met mist en vanuit het westen stroomt bewolking het land binnen. Het zal niet een geheel bewolkte dag worden, ook de zon zal zich langere tijd laten zien. Er waait een zwakke tot matige wind en in het zuiden krachtig uit het westen.

De maximum temperaturen liggen tussen de 1 en 12 graden. Op ongeveer 1500 meter is het maximaal 0 tot 4 graden en de sneeuwgrens ligt tussen de  1300 en 1600 meter.

Op oudejaarsavond zal er regen en/of sneeuw gaan vallen dit met een sneeuwgrens tussen de 600 meter in het westen en de 1500 meter in het zuidoosten. De maximum temperatuur ligt tussen de -2 en 5 graden, op 1500 meter ligt het tussen de -4 en 2 graden.

Oud en nieuw regen, sneeuw en winderig

Sneeuwval rond de jaarwisseling

Het wordt oppassen voor lokaal gladheid.

2024

Het nieuwe jaar begint waar 2023 is geëindigd met het nodige aan neerslag. Met een sneeuwgrens tussen de 800 en 1100 meter valt alles hieronder als water. Naarmate de ochtend vordert zullen de buien richting het westen wegtrekken en zal de zon meer en meer zich laten zien.

Naast de zon zal ook de bewolking nog aanwezig zijn, maar neerslag zal hier niet uit vallen. De wind is in het noorden en oosten matig tot krachtig uit westelijke richtingen, elders is de wind zwak.
De maximum temperatuur ligt tussen de 3 en 11 graden, op ongeveer 1500 meter ligt dit tussen de -4 en -2 graden.

Verdere trend

Dinsdag begint lokaal met mist en de rest van de dag zal het bewolkt zijn. Toch zal lokaal de zon op langere perioden te zien zijn.  Aanvankelijk zijn enkele buien in het noorden mogelijk. In de loop van de dag valt er meer regen en sneeuw op de grens met Duitsland en Tsjechië. De sneeuwvalgrens stijgt snel van 1000 meter naar 1500 tot 2000 meter. Er waait een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten tot westen, de wind kan in het westen krachtig zijn.

Woensdag weer veel bewolking maar de zon zal zich nog even laten zien. Lokaal kan er er een bui vallen met een sneeuwgrens rond de 1200 meter. Het zal een milde dag worden met een maximum tussen de 5 en 13 graden. Donderdag zal het overwegend droog gaan worden met een mix van wolken en zon. In het noorden kan in de ochtend lokaal een bui vallen, de meeste zon zal in het zuiden te zien zijn.

Lokaal begint de dag met mist. Ook nu wordt het een milde dag met een maximum tussen de 3 en 13 graden.

Hoe het verder gaat verlopen en wanneer de winter terugkeert, morgen meer weer uit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Werken in Oostenrijk Logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×