Oude Bubble Express vinden we terug in Amerika! VIDEO!

bubbel express amerika

Oude Bubble Express vinden we terug in Amerika! VIDEO!

De wintersporters die in SkiWelt op vakantie zijn geweest in de periode van 1987 t/m 2019 die kennen vast de Bubble Express nog wel. Dat was ook de naam die iedereen kent, de Zinsbergbahn zoals de naam echt was die bleef niet hangen. De Bubble Express daarvan hebben wij in maart 2019 afscheid genomen. De verwachting was dat de lift met pensioen zou gaan maar al snel bleek dat de de Bubble Express was verkocht. Uiteraard hebben we daarover bericht.

Brixen im Thale Bubble Express Zinsbergbahn

Onderdelen van de oude Bubble in het dal van Brixen (mei 2019)

Het afbreken en het verschepen van de lift heeft meteen plaats gevonden na het skiseizoen en alles werd meteen op transport naar Amerika gezet. Door vergunningen kon men aan de ander kant van de oceaan niet meteen aan de slag om de lift op te bouwen. Hoe het verder is gegaan met de Bubble Express daar hadden we geen kijk meer op MAAR…. we hebben een video gespot van de “good old  Bubble Express” Bekijk hieronder de video en neem nog eens plaats in deze lift. De video gaat vanaf het dal station naar het bergstation. Beide stations maar zeker ook de gondels en zitjes kwamen nog erg bekend voor. Lees ook onder de video nog even door!

Mission Ridge Washington

De Bubble Express (Wenatchee Express) is terug te vinden ten oosten van Seattle

Het was de bedoeling dat de lift in de zomer van 2019 in het skigebied van Mission Ridge (staat Washington) zou worden geïnstalleerd, maar vanwege de vergunningen werd de bouw uitgesteld tot de volgende zomer (2020). Toen Covid-19 eenmaal toesloeg, werd de bouw opnieuw uitgesteld. Uiteindelijk werd er toch met de bouw in de zomer van 2020 begonnen. Ook is de naam van de lift veranderd in: Wenatchee Express

De Wenatchee Express zou aan het begin van het seizoen nog niet open zijn voor het publiek, maar zou volgens de planning met de Kerst (2020) operationeel zijn. Helaas is dat niet gelukt oa door zware weersomstandigheden.

Desondanks bleef het team dat aan deze lift werkte doorwerken en kwam de voltooiing steeds dichterbij. Op 17 februari 2021 werd de lift geopend voor het publiek. Als je het hele proces van de bouw van deze lift wilt zien. Kijk dan hieronder naar de Youtube video’s er zijn er 18 van gemaakt!

Mission Ridge skigebied Bubble Express

Tot slot: Ons laatste ritje met de Bubble Express in Brixen im Thale zag er in 2019 zo uit.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...