Oude foto’s vanuit SkiWelt

In de categorie laten we eens terug kijken. Oude foto’s vanuit SkiWelt met dank aan Lucien Augustus.

Van de geschiedenis daar houden we wel van. Eerder hadden we al iets over oude piste kaarten geschreven. Maar ook bij de gebiedsinformatie is de geschiedenis van het gebied te vinden, geeft een mooi overzicht hoe het vroeger ooit was. We beginnen eerst met een aantal pistekaarten en kijk vooral even naar de prijzen. Niet schrikken dit was nog ver voor de Euro, dus nog in Schilling. Voor de omrekenkoers destijds 100 schilling was ongeveer 16 gulden en dat is dan ongeveer € 7.27

Pistekaart
Pistekaart

Oude foto’s en ook de oude pistekaarten blijven geweldig, een mooi overzicht van ooit. Net als hierboven waar je delen van een oude pistekaart ziet. Het jaartal is niet bekend maar wat zag het er toen lekker simpel uit. Hoe simpel is hieronder weer te lezen, in overzicht van de liften, de types en hoogte.

Overzichtliften Brixen Im Thale
Overzichtliften Söll

Als toegift de informatie vanuit SkiWelt van het seizoen 1996/1997, maar ook tarieven uit seizoen 1980/1981 en prijzen voor een pistekaart. Nogmaals alles in Schilling, dus de prijzen die er staan moet je omrekenen naar Euro. Zo is 1200 Schilling zo €87,-, We denken dat je destijds voor 6 dagen 1.660 Schilling betaalde en dat is dan weer € 120,-

skipas 1980:1981
Prijzen skipas

Maar wat we vooral heel leuk vinden zijn de oude privéfoto’s, vooral van voor de digitale fotografie. De echte oude analoge foto’s, maar ook video’s, maar helaas was het filmen en fotograferen vroeger duur. Een rolletje was nog te doen,maar deze moest nog ontwikkeld worden. Het komt niet zo heel vaak voor dat we privéfoto’s krijgen, en zeker niet uit de analoge tijdperk. Maar Lucien Augustus trakteerde ons er op een paar.

Informatie SkiWelt

Mochten jullie ook nog oude foto’s hebben van liften, gebieden of wat dan ook dan zijn wij daar zeker in geïnteresseerd.

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht