Oude pistekaarten

Skimap Kitzbühel 1987

Oude Pistekaarten, soms surf je het internet af naar leuke dingen of nieuwtjes en soms wordt het je op een presenteerblaadje aangeleverd, zo ook nu met dank aan waardige collega Roel Hilhorst die ons een link aangaf vol met oude pistekaarten. Hierboven overigens een pistekaart uit 1987.

Een site vol met pistekaarten van het heden maar ook het verleden.

Heel leuk om te kunnen zien hoe alles (in zo verre het mogelijk is) veranderd is. Niet alle gebieden zijn voorzien van oude pistekaarten maar wat er online staat is leuk om te bekijken. Uiteraard snel naar de gebieden gekeken waar we onze site mee zijn begonnen namelijk KitzbühelKirchberg, SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn, Zell am See, Kaprun-Kitzsteinhorn, St Johann in Tirol, Skijuwel Wildschönau en Alpbachtal, Zillertal.

De site (met de oude piste kaarten) is zoals gezegd niet af maar dit is ook net als deze site een site waar mensen veel van hun vrije tijd in stoppen.  Skimap.org zoals de site heet begon in begin 2008 door ene wbski. Inmiddels werken er meerdere mensen aan mee en hebben er 230 mensen één of meerdere kaarten aangeleverd.

Zelf kun je ook een bijdrage leveren aan dit mooi project, even registreren en kijken of de kaart die je wilt aanleveren niet bestaat en lever maar aan.

Hierboven drie kaarten uit 1965 van Saalbach, mooi te zien is de oude Schattbergexpress. De geschiedenis van dit gebied leerde ons al dat er toen al een grote lift nodig was.

Maar ook voor een gebied dat hier zo af en toe voorbij komt hebben zij oude kaarten online gezet. Een gebied die zich niet in Oostenrijk bevindt maar in duitsland ligt. Winterberg waar toch heel veel Nederlanders gaan oefenen voordat het echte grote werk begint in Oostenrijk.

Rechts de kaart uit 2000 en links de huidige kaart, zoek de verschillen.

Ook nieuwsgierig ga dan naar Skimap.org en doorzoek de 259 kaarten in Oostenrijk of in andere gebieden in Europa of de rest van de wereld.

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht