Oude Sonnwendjochbahn gaat nu richting faillisement

Sonnwendjochbahn Kramsach

Oude Sonnwendjochbahn gaat nu richting faillisement

In de goede dagen ging men naar de top, maar de oude Sonnwendjochbahn gaat nu richting faillissement. Inkomsten zijn er niet en er is nu al een schuld van ?800.000,- en dit is geen goed nieuws voor de oude 1 persoons stoeltjeslift. De laatste rit van deze lift was al in 2015, maar men was druk bezig om deze lift uit 1968 te behouden. Maar helaas mocht dit niet baten, het is toch echt het einde van deze lift.
De aanvraag voor een faillissement is in werking gezet.

?Dieser Schritt ist notwendig, da die Gesellschaft durch die Einstellung des Liftbetriebs nicht in der Lage ist, offene Zahlungen zu tätigen. Der Versuch einer kurzfristigen Sanierung ist an dem vorgegebenen Kostenrahmen ? es wurde immer von einer Million Euro gesprochen ? gescheitert. Dadurch ist eine Insolvenz die logische Konsequenz?

Aldus het management van de Alpbacher Bergbahnen.

Reddingplannen waren er genoeg maar het tekort zal altijd tussen de ?800.000 en ?900.000 zijn, des ondanks heeft het faillissement van deze lift geen gevolgen voor de verdere ontwikkeling van het gebied. De lift werd in 2004 door de Alpbacher Bergbahnen overgenomen en het ligt bij Kramsach in Tirol. Het gebied had 5 liften waar nu nog maar één van over is de Taxbodenlift een sleeplift.

De Sonnwendjochbahn bestond uit twee delen, beide gebouwd in 1968 door Felix Wopfner. Het eerste deel de Sonnwendjochbahn I begon op 550m, het bergstation was op 1200m. Vanaf hier stapte je over op de Sonnwendjochbahn II die je van 1200m naar het bergstation op 1780m bracht.

Het capaciteit van de Sonnwendjochbahn I was 430 pers/u, de Sonnwendjochbahn II  800 pers/u. Beide liften waren een 1 persoons stoeltjeslift. Het eerste deel duurde ruim 17 minuten en had een snelheid van 1,75m/s. Het tweede deel daar deed je 10,5 minuten over en had een snelheid van 2,5m/s.

Kramsach ligt aan de A12/E45 de weg van Kufstein naar Innsbruck of andersom, vanuit hier ben je zo in het Zillertal.

PS bekijk ook zeker onderstaande video dan krijg je een indruk hoe het ervoor staat…

Bron: Tiroler Tagezeitung

Alpen Reizen

(Visited 134 times, 1 visits today)

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.