Overgang naar drukkend warm zomerweer

Brixen im Thale, Zwembad, duikplank, badesee

Binnenkort weer naar het zwembad?

Overgang naar drukkend warm zomerweer

Het is weer stuivertje wisselen, na een aantal dagen met een koele noordweststroming keert het warme zomerweer weer terug. Maar ook nu wil het net als vorige week niet stabiel worden. Het is vaak drukkend warm en aan het eind van de dag is vaak een onweersbui mogelijk.

Vanmorgen is het droog en vrij zonnig weer, alleen in het westen komt meer bewolking voor. De wind is daarbij naar het zuiden gedraaid en voert warme lucht aan. Echter raakt het later op de dag bewolkter en bewolkter. Uiteindelijk is overal een lichte regenbui mogelijk, toch houden droge perioden de overhand. Uiteindelijk lost de bewolking in de loop van de middag ook weer op en komt de zon er vaker bij. Het wordt maximaal 20 tot 24 graden.

Vanavond en komende nacht komen brede opklaringen voor, het is een perfect nacht om sterren te bekijken.


Morgenochtend is het droog en zonnig, al is het in Vorarlberg al wel bewolkt met al snel buien. Deze buien trekken oostwaarts en activeren zeker in Salzburg en Karinthië. Hier is onweer of hagel goed mogelijk. Het wordt maximaal 19 graden in Vorarlberg tot 25 of 26 graden voor de buien uit in Karinthië.

Zondag volgt een redelijk mooie weerdag in Oostenrijk. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af en het blijft overal droog. Het wordt bij een zuidwestenwind ongeveer 22 tot 25 graden. Kortom een mooie zomerdag.


Vanaf maandag volgt een serie dagen met drukkend warm zomerweer. Elke dag schijnt de zon geruime tijd, waarna het kwik stijgt naar 24 tot 30 graden. Maar ook ontstaan stapelwolken, en vooral tijdens de namiddag en avond zijn enkele onweersbuien niet uitgesloten. Helaas is echt stabiel zomerweer met een reeks droge dagen nog ver weg.

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×