Overgang naar koel zomerweer

Overgang naar koel zomerweer

Vandaag en morgen is van echt koel zomerweer nog geen sprake, maar het mooie en tropisch warme weer zijn we helaas wel kwijtgeraakt. De wind is naar het noordwesten gedraaid waardoor de hitte uit zuid Europa ons niet meer kan bereiken. Vandaag trekken daarbij ook nog eens enkele regen- en onweersbuien over het land. Vanmorgen vallen de meeste buien met name langs de noordkant, vanmiddag verplaatsen de buien zich ook naar de zuidkant. Daarbij is kans op windstoten en wat hagel. Maar tussendoor is er ook ruimte voor de zon, de temperatuur loopt op naar 22 tot 26 graden, de 26 graden in het zuiden.

Morgen hebben te maken met een tijdelijke weersverbetering. Er is meer ruimte voor de zon en op een lokale bui na blijft het vrijwel droog. Het vaakst schijnt de zon ten noorden van de hoofdkam, in Karinthië en Steiermarken komen meer wolkenvelden voor. Het wordt maximaal 23 tot 27 graden.


Donderdag draait de wind verder naar het noorden en volgt vanuit Duitsland een koufront. De ochtend verloopt nog droog en zonnig, maar de middag is juist bewolkt en regenachtig. Het is echt uitgesproken koel zomerweer als het koufront binnen komt. Tijdens de ochtend stijgt de temperatuur nog met gemak naar waarden boven de 20 graden, vanaf de middag is dit verleden tijd. We moeten het dan doen met waarden tussen de 13 en 18 graden met geregeld neerslag. Brrr… dat wordt afkicken. Daarbij zakt de sneeuwgrens naar 2600/2500 meter, de hogere bergtoppen worden dus wit.


Ook vrijdag is het koel zomerweer, de ochtend verloopt nog bewolkt en nat. Vanaf de middag breekt vanuit Duitsland de zon steeds vaker door. Maar door de noordenwind wordt het niet warmer dan 19 tot 23 graden.

Tijdens het weekend blijft het ook aan koele kant, maar de zon komt er wel steeds vaker bij. Een overgang naar opnieuw warm of heet zomerweer zit er vooralsnog even niet in…

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht