Overgang naar drukkend warm zomerweer


Overgang naar drukkend warm zomerweer

De koude bewolkte regendagen laten we voorlopig achter ons, de stroming draait naar het zuidwesten en drukkend warm weer volgt.

Vanmorgen is het vrijwel overal droog en breekt vanuit het westen geregeld de zon door, al komen ook veel restwolken voor. In de loop van de dag ontstaan stapelwolken. Met name in centraal Oostenrijk groeien deze stapelwolken uit tot enkele nieuwe buien, maar op de meeste plaatsen overwegen droge perioden met soms zon. Kortom het weerbeeld is een behoorlijk stuk beter. Ook wordt het warmer; de maxima komen tussen 19 en 24 graden uit.

Vanavond is eerst nog een enkele bui mogelijk, hierna wordt het droog. De nacht verloopt helder, al ontstaat ook mist of nevel.


Morgen start met veel ruimte voor de zon, al komen in Vorarlberg en Karinthië ook wolkenvelden voor. In de loop van de dag ontstaan opnieuw stapelwolken die rondom de hoofdkam en in zuidelijk Oostenrijk uitgroeien tot buien. Lokaal komt hier onweer voor. Echter zijn er ook gebieden, met name aan de Duitse grens, waar het de hele dag droog en vrij zonnig blijft. Het wordt daarbij drukkend warm; 22 tot lokaal 27 graden.

Donderdag lijkt op woensdag, met eerst zon maar ook snel stapelwolken. Rond het middaguur volgen echter al regen en onweersbuien. Deze buien kunnen pittig uitpakken. Idem voor vrijdag, al lijkt het vrijdag weer net wat langer zonnig te blijven. Het wordt maximaal 24 tot 29 graden op beide dagen. Bij een hoge luchtvochtigheid en weinig wind voelt het benauwd of drukkend warm aan.

Zaterdag volgt mogelijk zwaar onweer, waarna het zondag weer iets koeler wordt.

Jeroen Elferink

Intersport Twinsport banner 1200x700 Zomer 2024

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×