Overgang naar koud en nat weertype

Het kan tijdens regenbuien soms flink doorplenzen deze dagen

Overgang naar koud en nat weertype

Na een serie warme benauwde en soms onweersrijke dagen, met als “kers op de taart hagelbuien” gisteren, volgt nu een overgang naar koud en nat weer. Zeker in de noordelijke deelstaten is het na vandaag een aantal dagen slecht juni weer.

Vanmorgen wisselen wolkenvelden, zon en soms regen elkaar af. Met name in het westen en noorden vallen soms al buien. Deze buien lossen deels op waarna het een aantal uur droog is. Omdat Oostenrijk nog net in de warme lucht ligt stijgt het kwik snel. Zo wordt 23 tot 27 graden met een hoge luchtvochtigheid snel bereikt. Maar in de loop van de middag ontstaan al snel enkele felle regen- en onweersbuien. Hierbij is kans op hagel, maar niet zo groot als gisteren. De buien verdrijven de warmte en ook de avond verloopt nat.

Morgen, maandag, is het veelal bewolkt. Daarbij trekken enkele regenbuien over Oostenrijk. Tussendoor is het droog maar bij maximaal 16 tot 20 graden is het een stuk koeler. Alleen in Karinthië kan het nog warmer worden, lokaal tot 23 of 24 graden. Hier is ook onweer mogelijk.

Dinsdag gaat het kwik nog iets verder naar beneden, zo wordt 20 graden vrijwel nergens meer gehaald. Daarbij is veel bewolking aanwezig met geregeld regen. Vooral in Tirol en Salzburg regent het soms goed door.

Woensdag bereiken we een thermisch dieptepunt, het is bewolkt en regenachtig. In de bergen valt vanaf 1700 tot 1900 meter sneeuw. Kortom het lijkt wel herfst. Pas na donderdag volgt een weersverbetering, maar hier zitten nog veel onzekerheden aan.

Kortom het is even na vandaag door een zure appel heen in Oostenrijk…

Jeroen Elferink

Bergtraum Westendorf logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Mesnerwirt Westendorf

Turner Logo 2023 wit

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×