Overstromingen en afgesloten wegen

Aanhoudende regenbuien in de nacht van dinsdag hebben in grote delen van Oostenrijk tot grote overstromingen geleid. In sommige plaatsen is de situatie kritisch en nog steeds spannend. Het waterpeil van de diverse rivieren waaronder de Enns record hoog. In de stad Salzburg dreigt de Saalach uit de oevers te treden.

Weg- en spoorafsluitingen in Karinthië en overlast in Steiermarken
In Karinthië wordt de spoorlijn tussen Feldkirchen en Villach onderbroken door overstromingen en aardverschuivingen. De Karinthische brandweer is in de nacht meer dan 200 keer in de regio uitgerukt. Door de hevige regen waren er verschillende modderstromen en overstromingen in het Boven-Gurktal langs de L64 en in de omgeving van Griffen. Ook sloeg de bliksem in welke voor branden bij 2 gebouwen heeft veroorzaakt. Ook in Stiermarken vielen maandagavond zware buien die tot tientallen schademeldingen leidde. Vooral de brandweer in de Voitsberg had het druk. Kelders moesten worden leeg gepompt en overstromingsgevoelige gebouwen werden beveiligd met zandzakken.

Salzburgerland ook overstromingen, Vorarlberg lijkt mee te vallen, Duitsland afgesloten snelweg
De vrijwillige brandweer in Lungau, Pongau en Pinzgau is afgelopen nacht opgeroepen. In de afgelopen 48 uur viel er tot 100 liter regen per vierkante meter. In Oberpinzgau hebben vrijwillige brandweermannen mobiele waterkeringen opgezet. Modderstromen, uitgestrekte beekjes en overstroomde straten veroorzaakten hier ook verkeersproblemen. In totaal zijn ongeveer 500 hulpdiensten bijna 90 keer ingezet. In Vorarlberg waren er tal van ondergelopen kelders en ondergrondse garages, vooral in Dornbirn en Feldkirch. Volgens het redding- en brandweercontrolecentrum waren de regens minder hevig dan gevreesd. Vooral de sneeuw die hier in de bergen valt is opmerkelijk.

Bronnen ORF en SN

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Colada Sport2000 banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×