Overstromingen in Oostenrijk


Overstromingen in Oostenrijk

Zware regenval heeft delen van Oostenrijk getroffen, resulterend in wijdverspreide overstromingen en het veroorzaken van schade aan infrastructuur. De autoriteiten hebben maatregelen genomen om de situatie onder controle te krijgen en de getroffen gemeenschappen te ondersteunen.

De overstromingen vinden momenteel vooral plaats in delen van Tirol en het Salzburgerland, waar rivieren buiten hun oevers zijn getreden als gevolg van de hevige regenval die de afgelopen dagen aanhield. Diverse wegen, bruggen en weilanden zijn overstroomd, waardoor de mobiliteit ernstig werd beperkt en mensen geëvacueerd moesten worden.

De Oostenrijkse autoriteiten hebben snel gereageerd op de noodsituatie door reddingsoperaties op te zetten en noodmaatregelen te treffen. Hulpdiensten zijn ingezet om mensen te evacueren en te helpen bij reddingsoperaties.


Karinthië nog aan de beurt
De komende 12 tot 24 uur wordt vooral nog in Karinthië veel neerslag verwacht. Hier stijgt het overstromingsgevaar snel, hier kan namelijk nog eens 80 tot 120 millimeter regen vallen. Tegelijkertijd ontspant de weersituatie zich gelukkig meer en meer in andere delen van Oostenrijk. Toch blijft het risico op overstromingen nog groot.

(Bronnen: ORF, ZAMG)

(Omslagfoto: Mittersill – 2021)

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Werken in Oostenrijk Logo

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×