Overstromingen in Tirol, man overleden

Het niveau van de Inn in Tirol heeft afgelopen nacht zijn voorlopige piek bereikt. Sindsdien is de rivierstand in Innsbruck geleidelijk gedaald. Toch heeft de rivier met een stand van ruim 6 meter boven normaal gezorgd voor overstromingen in onder ander Innsbruck, Schwaz en Munster. Helaas is er ook een man omgekomen nadat hij werd meegesleurd door de kracht van het water.

Spannend was het gisteren of de rivierstand nog extra zou stijgen. In Zwitserland waar de Inn ontspringt werd veel regen verwacht bovenop het smeltwater. Echter viel de verwachtte regen gelukkig mee. Met een vertraging van zes tot acht uur na de regen volgde de absolute neerslagpiek in Innsbruck met 6 meter 32 boven de normale stand. Later deze ochtend stabiliseerden het niveau gelukkig.

Door de overstromingen moest de brandweer afgelopen nacht ruim 60 keer uitrukken. Voornamelijk ondergelopen kelders waren het grootste probleem. Ook het verkeer had flinke hinder want vele bruggen en viaducten over de Inn waren afgesloten.

Hoogwater Inn

Schwaz gistermiddag, foto van Ingrid Van Den Bosch-van Kasterop

Helaas is er ook erg vervelend nieuws te melden. In Schwaz werd donderdagochtend gezocht naar een man. Ooggetuigen hadden kennelijk een levenloos lichaam ontdekt die in de Inn werd meegesleurd. Het zoeken hierna was helaas niet succesvol. Aan de Duitse kant van de Inn helaas werd uiteindelijk het levenloze lichaam van de man aangetroffen.

Gelukkig lijkt de situatie moment onder controle. Naar verwachting daalt de Inn de komende dagen verder en zou de situatie verder ontspannen.

Zelf bijzondere of nieuwswaardige foto’s geschoten in Oostenrijk? Stuur ze gerust op naar FANtastisch Oostenrijk via Facebook messenger of info@fantastischoostenrijk.nl

Instagram Banner

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht