Overstromingen in Tirol VIDEO

Momenteel staat de rivier de Inn in Tirol extreem hoog. Op sommige plaatsen heerst overstromingsgevaar of treedt de Inn zelfs al buiten haar oevers. En op zich is dit een opmerkelijk verschijnsel want tot flinke neerslag is het de afgelopen dagen zeker niet gekomen. Sterker nog het was de afgelopen tijd zelfs warm en heet zomerweer.

Maar het gaat hier om smeltwater, want hoog in de bergen is de meters dikke sneeuw nu plots begonnen met smelten. Dit komt doordat het de hele meimaand flink te koud was, met opnieuw veel sneeuw. Ook de afgelopen winter bracht record veel sneeuw. Lokaal ligt er nog 10 meter sneeuw in de bergen. En nu het tropisch weer is smelt de sneeuw bijzonder snel. Dit veroorzaakt de overstromingen.

En niet alleen de Inn treedt buiten haar oevers. Ook de Rijn op de grens met Zwitserland.

Enkele bruggen en kade’s langs de Inn zijn al afgesloten. Naar verwachting stijgt de Inn maar ook de Rijn de komende tijd nog verder. Mede door de verwachtte onweersbuien.


Op de voorgrond zien we hier de Inn bij Kufstein, het weiland rechtsonder stroomt momenteel over. Meer foto’s op de site van Tiroler Tageszeitung.

Ben je zelf op vakantie in Oostenrijk en je ziet iets opmerkelijks dan mag je ons hiervan altijd op de hoogte stellen.

Instagram Banner

Alpen Reizen

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht