Overstromingen, tot 120 mm regen

RTL Weer Kirchberg 28 juli 2019

Overstromingen, de foto hierboven lijkt erger dan het is. Er staat wat grasland onderwater maar heel diep is het niet. Deze beelden zijn overigens gemaakt afgelopen zaterdagavond.

In de nacht van zondag op maandag heeft het in het Tiroler Unterland behoorlijk geregend. In Niederndorf heeft de vrijwillige brandweer de hele nacht doorgewerkt. Meerdere beekjes zijn overgelopen in gebieden. Veel grasland is daardoor onder water komen te staan.

De brandweer heeft gebruik gemaakt van zandzakken, pompen en allerlei materiaal om het water de baas te kunnen zijn.

120 mm regen in Niederdorferberg

De Oostenrijkse Onweercentrale wist te melden dat de afgelopen 24 uur maar liefst 120 mm regen was gevallen in Niederdorferberg. Over het algemeen is er in het gebied aan de Alpennoordkant tussen Voralberg en Oberösterreich gemiddeld tussen de 40 en 70 mm regen gevallen. Maar lokaal is er dus meer dan 100 mm gevallen zo ook in Russbach im Tennengau (112 mm )

Ook in Mittersill in de Salzach is het peil van de rivier omhoog gegaan  van 200cm naar 500 cm!

Maar bekijk ook eens de beelden hieronder vanuit Russbach. Zo te zien is daar een behoorlijk deel van een weg weggeslagen door een riviertje.

In de loop van de dag wordt de regen minder en het weer knapt weer wat op. Morgen gaat de temperatuur in Tirol naar de 30 graden. Maar standvastig zomerweer is het nog lang niet. Iedere dag is er kans op onweersbuien. Waar deze gaan vallen dat is voor ons op dit moment nog even niet te bepalen. Morgenochtend staat er weer een nieuw weerbericht klaar en Jeroen zal vast op deze overstromingen gaan terug komen.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht